Sayfalar

26 Kas 2012

ZEYTİN YAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ

101_8441101_8431-crop - Kopya

MALZEMELER

3 Orta boy kereviz
2 adet büyük boy havuç
7-8 adet küçük soğan
yarım limon
2 adet portakal veya 4 adet mandalina
1/2 çay bardağı zeytinyağ
Tuz, 2 adet kesme şeker
YAPILIŞI
Kerevizler ayıklanıp,yıkanır hertarafına limon sürülür, 1 santim kalınlığında dilimlenir, ortaları  ve kenarları  kurabiye kalıpları ile kesilir,havuçlarda aynı şekilde kesilir, havuçlar kerevizlerin ortasına yerleştirilir tencereye dizilir. Soğanlar ayrı bir kapta zeytinyağında biraz kavrulur, kerevizlerin üzerlerine ilave edilir şeker, tuz, zeytinyağı, suyunu sıktığımız portakal veya mandalina suları ve biraz su kerevizlerin üzerlerine dökülüp pişmeye bırakılır.

Not: daha önce zeytinyağlı kerevizi pişirip yayınlamıştım ama bu sefer görsel olarak değişik şekilde hazırladığım için tekrar yayınlıyorum

11 yorum:

  1. Çokda güzel görünüyor canım, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Ablam kerevizler çiçek açmış harikasın ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. CANIM HAYIRLI SABAHLAR
    2GÜNDÜR KEREVİZ BURNUMDA TÜTÜYOR
    YEMİŞ KADAR OLDUM ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR.
    ELLERİNE SAĞLIK ELLERİN DERT GÖRMESİN
    O KEREVİZLERİ NASIL KESTİN ÖYLE ŞAŞTIM KALDIM
    HAYIRLI SABAHLAR

    YanıtlaSil
  4. Bu ne güzel sunum böyle,yemelik değil seyirlik olmuş adeta,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Sunum tablo gibi, bu hafta bende bu şıklıkta misafirlerime deneyeyim.

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize emklerinize saglik tek kelime mükemmel cok güzel bir fikir .Sevgiler canim .

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir düşünce, çok yaratıcı bir fikir... Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık daha önce sizin tarıfınızle yapmıştımbu yemeği çokta beğenmiştik ailece ama bu görsellikte bir ressanın tablosu gibi

    YanıtlaSil
  9. muhteşem bir görüntü ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  10. muhteşem bir görüntü ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler