MALZEMELER
3 Orta boy kereviz
2 adet büyük boy havuç
7-8 adet küçük soğan
yarım limon
2 adet portakal veya 4 adet mandalina
1/2 çay bardağı zeytinyağ
Tuz, 2 adet kesme şeker
YAPILIŞI
Kerevizler ayıklanıp,yıkanır hertarafına limon sürülür, 1 santim kalınlığında dilimlenir, ortaları ve kenarları kurabiye kalıpları ile kesilir,havuçlarda aynı şekilde kesilir, havuçlar kerevizlerin ortasına yerleştirilir tencereye dizilir. Soğanlar ayrı bir kapta zeytinyağında biraz kavrulur, kerevizlerin üzerlerine ilave edilir şeker, tuz, zeytinyağı, suyunu sıktığımız portakal veya mandalina suları ve biraz su kerevizlerin üzerlerine dökülüp pişmeye bırakılır.
Not: daha önce zeytinyağlı kerevizi pişirip yayınlamıştım ama bu sefer görsel olarak değişik şekilde hazırladığım için tekrar yayınlıyorum
Çokda güzel görünüyor canım, ellerine sağlık..
YanıtlaSilAblam kerevizler çiçek açmış harikasın ellerine sağlık öpüyorum.
YanıtlaSilCANIM HAYIRLI SABAHLAR
YanıtlaSil2GÜNDÜR KEREVİZ BURNUMDA TÜTÜYOR
YEMİŞ KADAR OLDUM ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR.
ELLERİNE SAĞLIK ELLERİN DERT GÖRMESİN
O KEREVİZLERİ NASIL KESTİN ÖYLE ŞAŞTIM KALDIM
HAYIRLI SABAHLAR
Bu ne güzel sunum böyle,yemelik değil seyirlik olmuş adeta,ellerine sağlık.
YanıtlaSilgüzel tarifler
YanıtlaSilSunum tablo gibi, bu hafta bende bu şıklıkta misafirlerime deneyeyim.
YanıtlaSilEllerinize emklerinize saglik tek kelime mükemmel cok güzel bir fikir .Sevgiler canim .
YanıtlaSilÇok güzel bir düşünce, çok yaratıcı bir fikir... Ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık daha önce sizin tarıfınızle yapmıştımbu yemeği çokta beğenmiştik ailece ama bu görsellikte bir ressanın tablosu gibi
YanıtlaSilmuhteşem bir görüntü ellerinize sağlık...
YanıtlaSilmuhteşem bir görüntü ellerinize sağlık...
YanıtlaSil