REÇELLİK GÜL KAFİ MİKTARDA 1,5 kilo şeker 1,5 litre su yarım limon limontozu YAPILIŞ Güller ayıklanıp yıkanır, nohut kadar limon tozu birbuçuk kilo şekerin 500 gramı ile iyice ovulur, bir kavanoza koyup buzdolabında 2 gün bekletilip ,Kaynatılan birbuçuk litre suya ilave edilir 10 dakika kaynatılır.Diğer kalan şekerde ilave edilerek kıvamı gelene kadar kaynatılır yarım limon sıkılıp bir iki taşım kaynatılıp ateşten alınır
Bayılırım,ellerinize sağlık.Ama hangi gülden reçel olur bir bilebilsem yapacağım..
YanıtlaSilBayılırım gül reçeline ellerin dert görmesin...Bende beklerim...
YanıtlaSilbuna dayanamam işte :))
YanıtlaSil