Sayfalar

27 Ağu 2013

Tereyağında kavrulmuş makarna




MALZEMELER
Yarım paket makarna
1,5 kaşık tereyağı
2 domates
kaşar peyniri
İsteğe göre tavuksuyu veya sıcak su
HAZIRLANIŞI
Tereyağı eritilir,makarna ilave edilerek pembeleşene kadar kavrulur,domateslerin kabuklarını soyup çok küçük doğrayıp ilave edilir,tuz ilave edilir birlikte 5 dakika kavrulur.Sıcak su veya tavuk suyu makarnaların üzerine çıkacak kadar eklenir, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir, makarnalar pişmemişse biraz daha su ilave edilir.Üzerine rendelenmiş  kaşar peyniri  ve çok ince kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapılır.not: arzu edilirse 2 diş sarımsak katılabilir

5 yorum:

  1. Ablam günaydın bayılırım kavrulmuş makarnaya nefis bir lezzet ellerin dert görmesin öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık gülcüm bende çook severim o misss gibi tereyağı ve salça kokusu offf :)) sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Çok çok lezzetli oluyor çocuklarıma yaparım genelde severek tüketirler,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. sen de makarnayı pilav gibi pişirenlerdensin ablacım ellerine sağlık :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. bu yemeği biz hazır erişte makarnası ile yaparız
    gerçekten çok leziz oluyor
    eline sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler