Sayfalar

22 Mar 2015

BAKLALI YAPRAK SARMASI

MALZEMELER
1 su bardağı kuru bakla
1 su bardağı ince bulur
2 adet kuru soğan
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı reyhan
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası karışık
tuz,karabiber,pulbiber
1,5 çaybardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı narekşisi
yarım llimon 
SOSU
Sarımsaklı yoğurt
nane,pulbiber

HAZIRLANIŞI
Baklalar akşamdan ıslatılır ertesi gün iyie yıkanır rondada iri bulgur gibi olana kadar kıyılır,içerisine soğanlar,maydanoz,dereotu ilave edilip hepsi birlikte kıyıldıktan sonra diğer malzemeler,sıvıyağ ve bulgur eklenip iyice karıştırılıp yapraklara sarılır  tencereye dizilip üzerlerine sıvıyağ,tuz ve yarım limon suyu gezdirilir.Kısık ateşte 1 saat pişirilir

3 yorum:

  1. canım buradada çok yapılır.sarımsaklı yoğurtla harika olur.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. canım buradada çok yapılır.sarımsaklı yoğurtla harika olur.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, bloğunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler