14 Tem 2008
ZEYTİN YAĞLI BİBER VE KURU PATLICAN DOLMASI
MALZEMELER
15-20 adet kuru patlıcan
Yarım kilo dolmalık biber
5 adet kuru soğan
1 adet domates
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı nane
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 çorba kaşığı pul biber
1 çay kaşığı yenibahar
1/2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı reyhan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limonsuyu
Veya limon yerine 2 yemek kaşığı nar ekşisi
YAPILIŞI
Pirinci tuzlu suda en az yarım saat ıslatıyoruz.Tencereye sıvı yağını alarak ısıtıyoruz, soğanı ekleyip pembeleştirdikten sonra rendelenmiş domatesi ilave edip biraz suyunu çekince ayıklanmış kuş üzümü ve iyice yıkayıp süzdüğümüz pirinci ilave edip biraz kavuruyoruz, 1 bardak suyu ekliyoruz. En son olarak baharatları , şekeri, maydanozu ve naneyi ekleyip hafif suyunu çekene dek pişiriyoruz. Yıkadığımız patlıcanları kaynar suda haşlıyoruz, hazırladığımız içten fazla doldurmadan ağızlarını elimizle kapatıp üst üste gelecek şekilde diziyoruz. Biberlerinde aynı şekilde doldurup üzerlerine birer dilim domates le kapatıp yarım limon suyu ,2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 2 bardak suyu gezdiriyoruz.,üzerine bir kapak kapatıp, kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişiriyoruz .NOT PATLICANLAR ÜZERLERİNE DOMATES KONMAYIP AĞIZLARI BİRBİRİNE YAPIŞTIRIR GİBİ KAPATILACAK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Tablo gibi maaşallah! :)
oooo bu ne güzel bir görüntü böyle.Artık ben bunlardan yemezsem olmaz. Ellerine sağlık.
amaaannn,hangisini alsam acaba biber mi patlicanmi? yoksa kiymali pogacami?bence hepsinin bir tadina bakayim.eline saglik ablacigim nefis görünüyorlar.
selamlarimla,serap.
Ellerine saglik ablacigim,hersey
yine harika olmus...
Güzel günler diliyorum,sevgiyle ve dostca kal...
Yorum Gönder