MALZEMELER500 gram un
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
175 ml ılık su
175 ml ılık süt
1 tatlı kasıgı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Bolca kepek unu
2 yemek kaşığı tereyağ ( 1 kaşığı etin ve peynir in üzerine küçük parçalar halinde kesip )konulacak
Yumurta sarısı
2 yemek kaşığı tereyağ ( 1 kaşığı etin ve peynir in üzerine küçük parçalar halinde kesip )konulacak
Yumurta sarısı
İÇ MALZEMELERİ
250 gram kuşbaşı et( çok küçük kesilmiş nohut büyüklüğünde )
1 adet kurusoğan
1 adet domates
Tuz, arabiber, pulbiber,kekik
1 kaşık sıvıyağ
sıvı yağ kızdırılacak etler katılıp suyunu çekince küçük doğranan soğan eklenir iyice kavrulur, küçük doğranmış domates ilave edilir domateslede iyice kavrulup baharatları eklenir , soğuyunca pidelerin üzrine konulur .
PEYNİRLİ İÇ
Beyaz peynir , kaşar peyniri, maydanoz, pulbiber,
YAPILIŞI
Un hamuru yoğuracağımız kaba elenir, maya, tuz, şeker eklenir iyice karıştırılır.Süt ve su karıştırılır ,yavaş yavaş una ilave dilerek yumuşak bir hamur yoğurulur, sıvıyağıda ekleyerek iyice yoğurulur , ele yapışan çok yumuşak bir hamur olması gerekiyor.Yoğurduğumuz hamur iki parçaya bölünüp bol unlu tezgahta mayalanmaya bırakılır .
Hamur mayalandıktan sonra üzerine hafif bastırılarak gazı alınır .Biraz daha yoğurduktan sonra kepek unlu tezgahta, yuvarlak bir şekil vererek tekrar mayalanması için bekletiyoruz. 40 dakika sonra yağlı kağıt serili tepsiye bol kepek unu serperek hamuru yerleştiriyoruz Bunu yaparken un ve su ile ayran kıvamında bir bulamaç hazırlıyoruz ve parmaklarımızı önce bulamacın içine batırıp hamuru iyice açıp inceltiyoruz, ortasına hazırladığımız etli veya peynirli karışımı koyuyoruz, üzerine parça parça tereyağ koyuyoruz , kenarları boş olacak şekilde boş olan kenarları üzerine kapatıyoruz Şekillenen pidemizin kenarlarına tereyağını hafif eritip sürüyoruz, yumurta sarısı sürüyoruz 200 derecelik fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz. pişmesine yakın rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz 5 dakika fırında bekletip çıkartıyoruz .
Un hamuru yoğuracağımız kaba elenir, maya, tuz, şeker eklenir iyice karıştırılır.Süt ve su karıştırılır ,yavaş yavaş una ilave dilerek yumuşak bir hamur yoğurulur, sıvıyağıda ekleyerek iyice yoğurulur , ele yapışan çok yumuşak bir hamur olması gerekiyor.Yoğurduğumuz hamur iki parçaya bölünüp bol unlu tezgahta mayalanmaya bırakılır .
Hamur mayalandıktan sonra üzerine hafif bastırılarak gazı alınır .Biraz daha yoğurduktan sonra kepek unlu tezgahta, yuvarlak bir şekil vererek tekrar mayalanması için bekletiyoruz. 40 dakika sonra yağlı kağıt serili tepsiye bol kepek unu serperek hamuru yerleştiriyoruz Bunu yaparken un ve su ile ayran kıvamında bir bulamaç hazırlıyoruz ve parmaklarımızı önce bulamacın içine batırıp hamuru iyice açıp inceltiyoruz, ortasına hazırladığımız etli veya peynirli karışımı koyuyoruz, üzerine parça parça tereyağ koyuyoruz , kenarları boş olacak şekilde boş olan kenarları üzerine kapatıyoruz Şekillenen pidemizin kenarlarına tereyağını hafif eritip sürüyoruz, yumurta sarısı sürüyoruz 200 derecelik fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz. pişmesine yakın rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz 5 dakika fırında bekletip çıkartıyoruz .
Ellerine sağlık süper lezzetli görünüyor.Olsada yesek:)
YanıtlaSilmm ellerine saglik ablam ne guzel olmus bole pofuduk pofuduk
YanıtlaSilPide çok harika gözüküyor. Ramazanda iftarda ne kadarda güzel yenir. Ne zamandır ihmal ediyorum yapmayı bende mutlaka yapacağım. Ellerine sağlık. Sevgilerimle TAZENANE
YanıtlaSilselam arkadaşım..pideler nefis görünüyor..eline saglık..pideler bitmeden ben kıymalı alayım:))sizlere afiyet olsun.sevgilerimle..
YanıtlaSilhttp://hunerlieller.net
Merhaba canım öncelikle iyi hafta sonları dilerim,kardeşim Yosunbuka'nın bloğunda gezinirken fark ettim bloğunu çok şık,tariflerde çok şık ve leziz ellerine sağlık,görüşmek dileğiyle bende beklerim.
YanıtlaSilSevgilerimi bıraktım...
DERYA
hımmmm ablacım harikasın ellerine sağlık.nefis olmuşlar.güzel haftasonları diliyorum
YanıtlaSilNefis görünüyor.Ellerine sağlık
YanıtlaSilGüzel bir hafta sonu diliyorum.
Sevgilerimle..........
gülll ellerine sağlık canım..nefis nefis..akşama sizdeyiz yazacaktım ama maalesef pidenin yarısı gitmiş görünce bittiğine kanaat getirdim:))))geç kalmışız bu iftar çok çok öptüm canımm
YanıtlaSilSevgili Gül, bu kadar güzel mamaları yaparsan tabii ramazanda fırsat bulamazsın pc ye :)
YanıtlaSilCanım benim, bir elin nesi var iki elin sesi var. Önerin için nasıl memnum oldum bir bilsen. Çok güzel bir fikir. Teşekkür ederim uygulayacağım.
Ben aslında olumsuz eleştirileri de bekliyorum. Olumlu, olumsuz her türlü eleştiriye açığım. Olumsuz eleştiriler kendimi geliştirmemde yardımcı olur diye düşünürüm her zaman. Sakın en iyisini yaparsın diye düşünme, nasıl memnun oldum bir bilsen.Geçen markette ilk kez buz torbaları ile karşılaştım, hayret etmiştim. dondurucuya domates koymak için almıştım fakat daha kullanamadım. Hemen meyve konsantrelerimi koyuyorum içine. Çok saol arkadaşım teşekkür ederim.
Sevgilerimle..
ablacımm nefis olmuşlar keşke iftardan sonra gelseydim:))) ben birini aldım haberin olsun ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilharika olmus hemen denenmeli deyip tarifi aldim,ellerine saglik canim
YanıtlaSilAblacım yine harika bir tarif,nefis bir görüntü ellerin dert görmesin ah birde yakın otursaydık:)
YanıtlaSilSEVGİLİ GÜLCÜĞÜMM.
YanıtlaSilBEN BU KADAR GÜZEL BİR ŞEY GÖRMEDİM SON ZAMANLARDA :)
AMAN ARKADAŞLARIMIZ GÜCENMESİNN.
HAYRAN OLDUMM GERÇEKTEN.
AFİYETLER OLSUN.
SVGLRRRRR
gülüm beniiim gülüm beniiim bu pideler şahaneee olmuşşşş.allahım allahım.ellerin dert görmesin inşallah.muhteşemsinnnnnnnnn.
YanıtlaSilgül canım nefis olmuş pide iftar gele bilir miyim çok beğendim bende istiyorum
YanıtlaSilAblacigim,Ramazan Ayin da sana misafir olmak varmis yaaa,nerde biz
YanıtlaSilde o sans.....Ellerine saglik,yiyenlere afiyetler olmus bilem..Sevgiler.
ablacımmmm ah keşke komşun olsaydınnnn...şimdi şu taşınma esnasında ne güzel beslerdin bizi :))
YanıtlaSilgüzel yorumun için çok teşekkür ederim..
sevgiler ablama
Pizzayı da andırıyor biraz.Ellerine sağlık.Beyti de harika görünüyor.Ben çok severim ama evde yapmak için büyükanne tecrübesine sahip olmak lazım sanırım:)
YanıtlaSilİyi pazarlar...
merhaba..pideler mis gibi olmuş.pofur pofur.hoş sayfadaki tüm lezzetler harika duruyor.elşlerinize sağlık.güzel günler
YanıtlaSilEv halki cok sansli iftarda tam bir ziyafet var sizin sofrada ,nekadar nefis lezzetli yemekler yapiyorsun ablacigim,pidelerde enfes olmus hamarat gül ablam ellerine saglik senin iftar sofranda bulunmak isterdim.
YanıtlaSilYukaridaki gül resmi ismine cok yakismis cok güzel zarif olmus iyi günlerde kullan.
bereketli iftarlar
benim marifetli ablam yine döktürmüs enfes abla ellerine saglik ben etli yerine peynirliyi aldim sevgiler iyi pazarlar
YanıtlaSilHamarat gülüm, canım benim, pidelerin vallahi süper olmuş. Ellerine kollarına sağlık, şifa olsun hepimize inşallah. Sağlıklı ramazanlar ve hayırlı haftalar geçirmeniz dileğiyle, sevgiler... Aleyna-Dilara
YanıtlaSilcanımm gül cüğüm 2 konuda sobledim seni ebeee:)
YanıtlaSilNefis pideler bunlar ablam hele birde etli bayilirim,bunlar hem yemek hemde ekmek hiimmm:)
YanıtlaSilEllerine saglik ablacigim.
Hayirli gunler diliyorum sana:)
SERAP...
Tek kelime ile muhteşem görünüyor Gül'cüğüm..Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilSevgiler..
canım nedıyım harıka olmus bende tarıfını alıyorum sımdıye kadar oakadar tarıf aldımkı hepsını nasıl yapıcaksam artık:)))herhalde orucun etkılerı bu nedersın???öpüldün canımınıcı
YanıtlaSilMerhabalar
YanıtlaSilYani kelime bulamiyorum mmmmmm ne kadar leziz görünüyorlar, ellerinize-emeklerinize saglik, yiyenlere afiyet-bal sekerler olsun.
Ey Rabbim! Bana ve ana-babama verdiğin nimete şükretmemi ve razı olacağın yararlı iş yapmamı temin et.Benim için de zürriyetim için de iyiliği devam ettir.
Bereketli sofralariniz olsun selam ve dua ile...
En kalbi muhabbetlerimle
baharhabercisiyim.blogcu.com