ARKADAŞIMIZhttp://missgibi.blogcu.com/UN EV SAHİPLİĞİNİ YAPTIĞI PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE GÖNDERİYORUM KOLAY GELSİN SEVGİLER .
MALZEMELER
4 su bardağı un
2 tatlı kaşığı instant maya kurumaya
1 silme kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Yarım paket 125 gram tereyağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI
Eğer elde yapılıyorsa unu,tuzu, şekeri, tarçını ve kurumayayı geniş bir kapta karıştırın .Oda sıcaklığındaki sütü ve tere yağını katıp hamuru 10 dakika yoğurun.Hamur yumuşak olacak fakat ele yapışmayacak kıvamda şekil vermesi kolay bir hamur olması gerekiyor.
Hamur u beze haline getirip ağzı kapalı bir kapta hacmi iki katı olana kadar mayalandırın (1,5 veya 2 saat )
Hamuru 3 eşit parçaya ayırın . Herbir parçayı mutfak tezgahında 2 elinizle yuvarlayarak 2 santim kalınlığında ince rulo haline getirin . Ruloları ( un kurabiyesi gibi ) 1- 1/2 cm genişliğinde verev olarak kesin yağlı kağıt serili tepsiye veya yağlanmış tepsiye aralıklı olarak yerleştirin .
Ilık biryerde 15 dakika daha mayalandırılır .
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30 dakika veya üstü kızarana kadar pişirilir. fırından çıkartıp 20 dakika kadar ılınması beklenir .
Fırının ısısı 125 dereceye getirilip tekrar fırına koyduğumuz kuruları 2 saat daha fırında kurumaları için bırakıyoruz. fırın soğuyana kadar gevrekleri fırında tutuyoruz veya bir gece fırında bırakılırsa daha iyi kururlar .
NOT : TARİF 40 FIRIN EKMEĞİN GÜZEL TARİFLERİNDEN BİRİ DAHA DETAYLI GÖRMEK İÇİNhttp://40firinekmek.com/
Canmmm ablam ellerine sağlık harikasın sen yapınca herşey farklı güzel iyiki varsın sımsıcak sevgiler...
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık harika görünüyor. tarifin şimdi yayınlandı. desteğin için teşekkür ederim. tekrar görüşmek dileğiyle. yine beklerim
YanıtlaSilVALLAHİ BRAVO GÜLCÜĞÜM..
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK.....
ÇOK SEVGİLER.
beypazına gittiğimde ikram edilmişti.ellerine sağlık ablacığm.sevgiler...
YanıtlaSilellerine saglik.. arkadasin bloguna bir goz atayim.. sevgiler, medinem
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYORLAR..YUMUŞACIK...
YanıtlaSilMerhaba sizi etkinlik sayfasında gördüm.Tarifinizi çok beğendim.Hep yapmak istediğim bir lezzetti.Yeni tarifleriniz için izlemeye alıyorum
YanıtlaSilcanım ben bu tarifi merak ediyordum hazırları görüyordum hep ama hiç almadım senin tarifinle deneyeceğim...ellerine sağlık....nefisss.....
YanıtlaSilsevgiler...
gönlü güzelim ne güzel görünüyorlar ellerine sağlık canım...vakit bulur bulmaz denemek istiyorum
YanıtlaSilselam arkadaşım tariflerini deniyorum ve çok lezzetli buluyorum.ellerine saglık.. sevgilerimle...
YanıtlaSilof ablacım ne güzel görünüyor ellerine sağlık öptüm sevgiler
YanıtlaSilCanım Gül'üm harikasın, çok severim beypazarı kurusunu, evde yapılabilir mi? aynı lezzeti verirmi diye düşünüyordum, ama tam tarif te yoktu, senin tarifle mutlaka yapacağım. Ellerine sağlık güzelim, harika görünüyorlar.
YanıtlaSilÖptüm güzelim, ailecek selamlar...
ellerinize sağlık ben hep hazırını alırım sizin tarifinizle denicem sevgilerimle
YanıtlaSilellerine saglik ablacim
YanıtlaSilharika gorunuyor bunlar
daha once hic yemedim am deniycem insallah
size afyiet olsun
www.yenitadlar.blogcu.com
slm,
YanıtlaSilçanakkaleli bir arkadaşım vardı bu kuruyu her memleketine gittiğinde bana getirirdi bende çok severek yerdim tarifini derdim oda bana ne yapacan ben getiriyorum ya taini çıkınca gittiler bende tarifini şimdi sende okuyunca tamam dedim buldum hemen deniyecem ellerine sağlık sevgiler selamlar.
Harika görünüyor...
YanıtlaSilbeypazari.biz severek yeriz