Sayfalar
▼
8 Nis 2009
PORTAKAL SUYU İLE TAZE BAKLA
MALZEMELER
500 gram bakla
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı şeker
1 limon
1 portakalın suyu
2 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 diş sarımsak
Tuz, dereotu
Yoğurt
YAPILIŞI
Baklalar ayıklanır yıkanır , bir kabın içine 2 yemek kaşığı un ve yarım limonun suyu sıkılıp baklaları bu suyun içine koyarak 15 dakika bekletiyoruz.
Soğan yemeklik doğranır, baklanın yarısı tencereye dizilir doğranan soğanların yarısı ilave edilir, tekrar bakla kalan soğanlar ve iki diş sarımsak küçük doğranıp ilave edilerek üzerlerine yarım limonun suyu sıkılır, sıvıyağ, sızma zeytinyağı, tuz , şeker ve 1,5 su bardağı sıcak su eklenip üzerine yağlı kağıt kapatılarak karıştırmadan pişmeye bırakılır, suyu az gelirse eklenebilir , ateşten indirmemize yakın bir portakalın suyu sıkılıp baklaların üzerine dökülerek 5 dakika kadar daha kaynatılıp tencerede soğutulur, üzerine dereotu serpilip servis yapılır .
NOT: ben dereotunu yoğurdun içine doğrayıp, baklanın üzerine döküyorum bu şekilde servis yapıyorum çok daha güzel oluyor . Portakal suyu ile ilk defa pişirdim ama evde çok beğenildi tavsiye ederim , mutlaka deneyin .
Canımmm ablacım ellerine sağlıkkk ha
YanıtlaSilrika bir görüntü size afiyet olsun ko
caman sevgiler...
ohh.. yogurt ustune bakla harika gitmis... afiyet olsun ve ellerine saglik. medinem
YanıtlaSilAy vallahi çok nefis görünüyor afiyetler olsun.
YanıtlaSilCanım herşeyin bir ilki var değilmi iyiki denedin güzel bir lezzet çıkmış ellerine sağlık bende bir deneyeyim bakalım nasıl olacak.
YanıtlaSilablacım nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgilerimi bırakıyorum çokkkkkkk öpüyorum
YanıtlaSilhımmm nefis bir bakla yemegi...ellerine saglık canım.sevgilerle
YanıtlaSilValide Sulatnım gibi yapmışsın Gülcüğüm..
YanıtlaSilO güzel ellerine sağlık..
enfesssss görünüyor.
çok sevgiler..
Canım Gül'üm merhabalar,epey aradan sonra güzel mamalarına baktım hepsi de çok güzel olmuşlar.Bakla da en sevdiğim yemeklerdendir, portakal suyuyla da pişirmek güzel bir fikir, böyle çok daha lezzetli olmuştur mutlaka, ellerine sağlık güzelim.
YanıtlaSilCanım sağlık gidince kolay kolay geri gelmiyor, ama yine kendine iyi bak güzelim,biz de eskiye göre daha iyiyiz arada bazı aksamalar olmuyor değil,ara ara astım yakamı bırakmıyor, ama bu ara verdiğim sürede bir kür uyguladım çok iyi geldi bana, ilaçları da eskisi gibi kullanmaz oldum, kışın çok fazla eve kapandık, baharla beraber hiç evde durmuyoruz,bol bol geziyoruz,kışın acısını çıkarıyoruz.
Canım sağlıkla güzel günler diliyorum, öptüm görüşmek üzere canım...
Sevgilerimle...
MERHABA GÜL ABLACIM
YanıtlaSilBEDNE GEÇENDE GÖRDÜM PAZARDA
AMA BİZM EVDE PEK SEVİLMİYOR BEN KENDİM İÇİN ALIP YAPACAĞIM SENİNKİNİ GÖRÜNTÜSÜDE ÇOK CANLI SÜPER
portakal sulu yememiştim hiç.değişikmiş.görüntüsü güzel eminim tadıda güzeldir.ellerine sağlık
YanıtlaSilGÜL ABLACIĞIM ÖYLE İLGİNÇ GELDİ Kİ BANA.AZ ÖNCE YOSUNBUKADA DA PORTAKALLI ELMA VARDI HATTA ÜSTTE DE SENİN YORUMUN!İLGİNÇ VE ÇOK GÜZEL İR TESADÜF.DENENMESİ GEREKENLER LİSTEME ALDIM.ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
YanıtlaSilöyle severimki ablacım saolsun dünde kayınvalidem yapıp göndermiş bana afiyetle indi tabi mideye:))))kaçarmı ellerine sağlık öptüm sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım.klasik bakladan farklı bir lezzet olmuştur...hayırlı cumalar...
YanıtlaSilellerine sağlık sayfanda ki herşey gibi bu da çok güzel bir lezzet hiç portakallısını denemedim.evde kimse yemez ama kendime yapacam :))sevgi ve saygılarımla leman.
YanıtlaSilgül ablacım ellerine saglık harika görünüyor
YanıtlaSilellerine saglık
ablacim degisik bir lezzet verse gerek portakal hic aklima gelmezdi dogrusu ellerine saglik ayrica ödülün icinde tebrikler öptüm sevgiler
YanıtlaSilGül ablacigim,baklayi her haliyle cok severim portakallida olsa yerim herhalde.Ellerine saglik ablacigim tazecik baklalar nefis görünüyor.
YanıtlaSilSevgilerimle,Serap.
Merhabalar Gül, canim harika bir görüntü ve nefis bir tad olmali, ellerine saglik, ne güzel sunmussun, sevgilerimle....
YanıtlaSilcanım gül üm baklaya bayılırım portakal suyu ile merak ediyorum inşAllah deneyeceğim.çokk öptüm
YanıtlaSilEllerine sağlık,çok güzel görünüyor,bakla pek pişmez bizde ama bu tarifi denemek istiyorum,yine konuşturmuşsun marifetini ,sunumun harika..
YanıtlaSil