Sayfalar
▼
24 Nis 2009
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR DOLMASI
MALZEMELER
4 adet enginar
250 gram yaprak
2 su bardağı pirinç
4 adet kurusoğan
1 yemek kaşığı kuş üzümü
Maydanoz, nane, dereotu,
Tuz, karabiber,pulbiber, dolma baharı,
1/5 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet limon
YAPILIŞI
Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat ıslatıyoruz.Tencereye sıvıyağı alarak ısıtıyoruz, soğanı ekleyip pembeleştirdikten sonra ayıklanmış kuş üzümü'nü ekleyip bir kez daha çeviriyoruz.iyice yıkayıp süzdüğümüz pirinci ilave edip biraz kavuruyoruz, 1 bardak suyu ekliyoruz. En son olarak baharatları ,şekeri, maydonozu, dereotu ve naneyi ekleyip hafif suyunu çekene dek pişiriyoruz. Yıkadığımız asma yapraklarını kaynar suya sokup çıkartıyoruz. Enginarları yıkayıp limonladıktan sonra hazırladığımız içten doldurup üzerlerini yaprakla sarıyoruz kalan içle yaprakları sarıyoruz.Tencereye dizmeden evvel dibine 2 -3 adet yaprak döşüyoruz. tencereye dizdiğimiz sarmaların üzerine yarım limon suyu ,2 çorba kaşığı halis zeytinyağı 2 bardak sıcak suyu ve az tuzu karıştırıp döküyoruz .Üzerine bir tabak kapatıp kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişiriyoruz .
ENFES GÖRÜNÜYOR ablacim ben enginar hic yapmadim daha tadinida merak ediyorum ama bir cesaret gelirse denerim insallah ellerine saglik sevgiler güzel bir hafta sonu dilerim
YanıtlaSilbu memlekette enginar bulamiyorum bu yuzden annecim her sene dondurucuya atiyoda yazin yiyorum :) ne guzel sey enginar hele egede bide dolmasi yapilirki mmmmmmmmmmmmmmmmv ellerine saglik ablacim
YanıtlaSilCanımmm ablacım harika olmuş çok sağlıklı,leziz ellerine sağlık.Mutlu hafta sonları,sımsıcak sevgiler ablacım öpüyorum...
YanıtlaSilEnginara bayılıyorum dolmasıda değişik ve nefis olmuş ellerine sağlık ablacığım...
YanıtlaSilSevgiler...
Bir sanat şahaseri:)Sevgiler...
YanıtlaSilMerhabalr...
YanıtlaSilEllerinize sağlık enginar ve sarma harika gözüküyor sunum süper...
Sevgilerimle:)
Gulcugum hersey cok nefis gorunuyor herzamki gibi ellerine saglik canim.
YanıtlaSilEnginar ve yaprak sarma cok sevdigim iki lezzet canim gulcugum yakinda olsan yemege gelirdim:))
guzel bir pazar tatili gecirmen dileklerimle.
Kucak dolusu sevgiler.
Bayılırım enginara nefis bir görüntü ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler.
gerçekten ama gerçekten harika olmuşlar.ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilBende hic enginar yemedim ve yapmadim,ama görüntüsü cok güzel olmus bir gün kesin deneyecegim enginari.
YanıtlaSilAblacigim biraktigin yorumlar icin tesekkür ederim acilarda sevinclerde paylasinca daha bir anlamli oluyor.
cok öpüyorum ablam
ablacım nefis olmuş.ellerine sağlık.uzun zamandır uğruyamıyorum yurddışından kardeşim geldi çok kısa bir süreliğine siparişler çocuklar ev derken bunların arasında bilgisayara pek oturamıyorum :(
YanıtlaSilsağlığında iyidir inşallah:)
güzel bir hafta geçirmen dileğiyle sevgilerimi bırakıyorum
Canım merhaba,dolmalar harika görünüyorlar,bayıldım, çok ta severim zaten, ellerine sağlık güzelim.Aşağıdaki salata da ne güzel görünüyor öyle afiyetler olsun canım...
YanıtlaSilCanım biz de yeni döndük, pil kontrolleri iyi çıktı,diğer muayeneleri de normal ama neden bu krizler zaman zaman oluyor onu anlayamıyorlar, onu da iş ortamındaki yoğunluğa, fazla yorulmasına bağladılar artık,ne diyelim buna da şükür, allah dermansız dert vermesin.Biz de Ankara'ya gitmişken biraz gezdik, Beypazarına da gittik, harika sarmaları var, ona lezzetini veren ekşi pestillerinden aldım bir de öyle deneyeceğim.İşte biz de artık fırsat buldukça geziyoruz,havaların ısınmasıyla birlikte.
Sen nasıl oldun güzelim,aman kendine iyi bak, öpüyorum sevgilerimle...
canım karaciğer dostu enginarı çok severim ve süreklide yaparım, biz egeliler bu konuda şanslıyız, enginar bahçesinden gidip alıyoruz ve çokça alıp dipfirize koyuyorum ve bütün kış yapıyorum, harika bir lezzet yapmışsın ellerine sağlık canım...Afiyet olsun....
YanıtlaSilGül Hanımcığım Merhaba
YanıtlaSilÇok değişik bir yemek olmuş, ben daha önce hiç denememiştim. Eminim çok lezzetli olmuştur eline sağlık.
Hesna
gece gece yapıştım ekrana ablacım nefisss ellerine sağlık öptüm sevgiler
YanıtlaSilablacım günaydın....harika yapmışsın dolmaları...ellerine sağlık...keyifli bir gün geçirmeni dilerim...
YanıtlaSilGül'cüğüm,
YanıtlaSilEnginar dolmasına bayılırım. Ege'nin bazı yerlerinde kabuklu enginarla yaparlar, bir güzel olur ki!
Ablacigim neler yapmissin böyle,
YanıtlaSilolsa da bizde yapip yesek,sizler afiyet,bal-seker olmus bile.
Hayirli cumalar diliyorum,sevgiler...
Canım ne kadar güzel görünüyor harika valla, sen yaparsında kötü olurmu zaten ellerine sağlık canım benim öptüm sevgiler. Aleyna
YanıtlaSilAleynacığım canım msnyede not yazacağım ama burayada yazayım dedim dene tavsiye ederim çok lezzetli enginarı seviyorsanız eğer biz çok beğendik yorumun için çok teşekkürler canım güzel bakan güzel görür derler çokkkkkkkkkkk öpüyorum sevgiler
YanıtlaSilmerhaba,
YanıtlaSilçok değişik olmuş, ellerine sağlık... enginarı çok severim, klasik z.yağlı yapıyorum, ama bunu merak ettim, hazır taze yaprak çıkmışken yapmalıyım:))
MERHABA ELINIZE SAĞLIK ZEYTINYAĞLI ENGINARI ÇOK SEVERIMELLERINE SAĞLIK
YanıtlaSil