26 Nis 2012

Sac Kebabı tarifi




Malzemeler: 
1 kg kuzu kuşbaşı et
750 gr yeşil biber
6 adet patlıcan
3 orta boy domates
3 yemek kaşığı tereyağı


Yapılışı:
 Tereyağı sacda eritilir. Üzerine kuşbaşı kuzu etleri ilave edilip kapağı kapalı bir şekilde kavrulur. Patlıcanlar alacalı soyulup orta kalınlıkta dilimlenir. Kararmamaları ve acı suyunu salması için süt, tuz ve limon suyu eklenen suda bekletilir. Patlıcanların suyu süzülür ve yıkanıp kağıt havlu ile iyice kurulanır. Patlıcanlar ve biberler kızgın yağda kızartılır. Kavrulan etin üzerine patlıcanlar yerleştirilir. Kızaran biberler de sıra sıra dizilir. Domatesler halka halka dilimlenip yemeğin üzerine alınır. Arzuya göre tuz ilave edilerek sacın kapağı kapatılır ve yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirilir. 
KANAL D MUTFAKTAYIM TARİFİ

4 yorum:

Unknown dedi ki...

hiç kendim yapmadım ama bayılırım. nefis olmuş eline sağlık sevgiler

Fransali Gelin dedi ki...

pismis halinide gorseydik keskee :) sac tavasi almak gerek bunun için degilmi?

herşey tadında dedi ki...

ellerine sağlık canım paylaşımların bol bol olsun inşallah;))

Adsız dedi ki...

teflonda yapsak nasıl olur