Malzemeler:
1 kg kuzu kuşbaşı et
750 gr yeşil biber
6 adet patlıcan
3 orta boy domates
3 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
750 gr yeşil biber
6 adet patlıcan
3 orta boy domates
3 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Tereyağı sacda eritilir. Üzerine kuşbaşı kuzu etleri ilave edilip kapağı kapalı bir şekilde kavrulur. Patlıcanlar alacalı soyulup orta kalınlıkta dilimlenir. Kararmamaları ve acı suyunu salması için süt, tuz ve limon suyu eklenen suda bekletilir. Patlıcanların suyu süzülür ve yıkanıp kağıt havlu ile iyice kurulanır. Patlıcanlar ve biberler kızgın yağda kızartılır. Kavrulan etin üzerine patlıcanlar yerleştirilir. Kızaran biberler de sıra sıra dizilir. Domatesler halka halka dilimlenip yemeğin üzerine alınır. Arzuya göre tuz ilave edilerek sacın kapağı kapatılır ve yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirilir.
KANAL D MUTFAKTAYIM TARİFİ
4 yorum:
hiç kendim yapmadım ama bayılırım. nefis olmuş eline sağlık sevgiler
pismis halinide gorseydik keskee :) sac tavasi almak gerek bunun için degilmi?
ellerine sağlık canım paylaşımların bol bol olsun inşallah;))
teflonda yapsak nasıl olur
Yorum Gönder