MALZEMELER
500 gram buğday
2 su bardağı pilavlık bulgur
1, kilo şeker
2 su bardağı boza
YAPILIŞI
Buğday ve bulgur akşamdan ayıklanıp iyice yıkanıp büyük bir tencereyle ocağa konularak 10 dakika kaynatılır, kapağını kapatıp sabaha kadar bekler,sabah üzeine sıcak su ilave edilerek tekrar buğdaylar iyice pişene kadar 2 saat civarında kaynatılır.Pişen buğdaylar blendrla karıştırılıp tel süzgeçten geçirilir,Tekrar ocağa konulup şekeri ilave ediilerek 10 dakika kadar kaynatılır, koyu kıvamda olacak üzerine 2 su bardağı boza ilave edilerekblendrla tekrar karıştırılıp sofra beziyle iyice sarılır ekşimesi beklenir istediimiz ekşiliğe gelince dolapta soğuduktan sonra servis yapılır
5 yorum:
nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Ablammmmmm nefis merakla bekliyorum
ellerin dert görmesin öpüyorum elle
rinden...
ellerin dert görmesin ablacım:)
hayatımda hiç boza içmedim..tarifi merak ettim doğrusu..ellerine sağlık....görüntü çok hoş...
harikasınız. sadece bulgur ve maya kullanarak bir kere yapmıştım. şimdi sizin tarifinizi deneyeceğim. ekşimesi için 2-3 gün yeterli olurmu?
Yorum Gönder