22 Eyl 2010

MISIR UNLU PATLICAN VE FASULYE KIZARTMASI



MALZEMELER
Patlıcan
Fasulye
Mısır unu
Tuz
YAPILIŞI
Patlıcanlar alacalı soyulur, kopartılmadan boyuna dilimlenir, kaynayan tuzlu suda haşlanır, süzülerek kurulanır, mısır ununa iyice bulanır , teflon tavaya çok az sıvı yağ konulur, patlıcanlar dizilir, altı kızarınca ters yüz edilip diğer tarafıda kızarınca servis tabağına alınıp sıcak sıcak servis yapılır.Fasulyeler ayıklanıp yıkanıp haşlanır , suyu süzülür ,mısır ununa bulanarak aynı patlıcanlar gibi kızartılır .

10 yorum:

Gülcan dedi ki...

ay görünce bayıldım ben bunlara patlıcan kızarmasını bende yapmıştım.fasulye kızartmasınıda ama yumurtalı biliyorum.eşimin memleketinde çok yaparlar.ellerine sağlık.muhteşem olmuşlar.

Baharcicegi dedi ki...

Patlicani görmüstüm misir unuyla kizartildigini fasulyeyi ilk görüyorum tadini merak ettim
üstüne yogurtla nasil olurki,ablacim elleirine sagli citir citir kahvaltida 5 caylarin yanina nefis gider

Unknown dedi ki...

Canım ablam ellerine sağlık enfes
olmuşlar.Kocaman öpüyorum.

Sevil Şahin dedi ki...

ablacım ellerine sağlık bende inş. en kısa zamanda deneyeceğim
afiyet bal olsun
sevgiler

Gönülünce dedi ki...

Değişik ama çok güzel olmuş kızartmalar yoğurt ile hımmm nefis olur...Ellerine sağlık ablacığım...


Sevgiler...

hdidem95 dedi ki...

hiç görmemiştim ne değişik ablacım fasulye kızartması denemek lazım ellerine sağlık afiyetler olsun öptüm sevgiler

KİZHATCE dedi ki...

eline sağlık arkadaşım ,çok sevdiğim bir lezzet,sevgiler....

made in funda dedi ki...

bildiğim tanıdığım bir lezzet gül abla.ellerine sağlık.sevgiler...

sarımutfak-hande dedi ki...

hiç denemedim denemem lazım ellerine sağlık gülüm

lezzettabağı dedi ki...

Bunların tadını çok merak ettim doğrusu ama eminim benim damak tadıma çok uyacaktır en kısa zamanda yapıp yemeliyiiimm eline sağlık. kocaman sevgiler.