MALZEMELER
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ
500 gram kıyma
2 orta boy soğan
Tuz,karabiber
ÜZERİNE
SARIMSAKLI YOĞURT
YAPILIŞI
Un, tuz ve su ile çok sert olmayan bir hamur yoğurulur 7 bezeye ayrılır, servis tabağı büyüklüğünde açılır, üzerlerine, sıvıyağ sürülüp yarım saat bekler,
İçini hazırlamak için soğanlar rendelenir, kıymaya katılır tuz ve karabiber ilave edilerek iyice karıştırılır .
Hamurlar masa üzerine serdiğimiz temiz bir örtü üzerinde elle büyütülerek açılır, bir kenarı içe katlanıp iç harcı resimlerdeki gibi yerleştirilir örtünün bir ucundan tutarak hamur rulo yapılıp,2 santim büyüklüğünde kesilir, yağlanmış tepsiye dizilir, üzerlerine sıvıyağ sürülerek ısıtılmış 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir fırın kapatılır . Pişen mantının üzerine 1 kase 850 gram kadar yoğurda 3 diş sarımsak ve tuz eklenerek, pişen mantıların üzerine dökülür, fırında 5 dakika bekletilip sıcak servis yapılır.
not : boşnak mantısının aslı bu şekilde olmuyor ama biz bu şekliyle çok sevdik lezzet olarak aynı yapılış şekli farklı sadece
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
14 yorum:
Guzel bir tarif olmus ellerine saglik canim ama ben olsam yogurdu sürüp tekrar firina vermezdim kuru düser diye dusunuyorum.
Elinize sağlık bu mantının yapılışını hep merak ediyordum sevgilerimle...
Görüntülere bakinca insan olsa da yesek diyor. Ellerinize saglik.
Çok nefis görünüyor mantılar.Ellerinize sağlık.
Sevgilerimle;
Boşnaklar ağzının tadını biliyorlar çok güzel olmuş ellerinize emeğinize sağlık arkadaşım sevgiler
ellerinize sağlık bende mantı deyince akan sular durur.hiç üşenmem her haliyle yaparım bununda yapımı kolay geldi bana ilk fırsatta yapacam:)
sevgiler:)
Normal mantının hamuru kapatma çilesi bunda yok. Ne güzel:) Ellerine sağlık.
Eline sağlık ablacigim,Ramazan gelsin de denerim artık her yeni tarifi ramazana saklıyorum bakalım :-))
Ablacııım yaa :)))beni bitirdi buralarda..
Nasıl canım çekti bir bilsen.
Nefisss görünüyor.
Ellerine sağlık.
Hayırlı haftalar.
Merhaba; çok güzel ve lezzetli görünüyor,ellerine sağlık, sevgilerrrr...
Yapilisini o kadar güzel anlatmissin ki ablacigim,hemen simdi kalkip yapasim var,ellerin dert görmesin
Bu mantının yapılışı böyle değildir. Kıyma harcı konulup hamur rulo yapılarak sonradan kesilmez. Boşnak mantısının özelliği hamurun içindeki kıymayı belli etmemesidir. Bunun için de hamur kare kare kesilir, ortasına harc yerleştirilir ve köşelerden birbirine kavuşturularak bağlantı yerleri alta gelecek şekilde de tepsiye yerleştirilir. Yoğurt ise, servis esnasında üzerine yerleştirilir. Yine de emeğinize sağlık; fakat doğrusunu izah etme ihtiyacı hissettim bir Boşnak kızı olarak...
güzel kardeşim bu mantının bu şekilde olmadığını bende biliyorum benim gelinimde boşnak biz bu şekilde daha çok sevdik diğerinin altı bana sert geliyor lezzet olarak hiç bir fark yok sadece şekil değişik tabiki siz haklısınız orijinali bu değil sevgiler
süper kolay bir yöntem.ellerinize sağlık.3 su bardağından bu kadar çok mu çıkıyor.
jale
Yorum Gönder