30 Eki 2012

GAZETE BAKLAVASI










HAMURU İÇİN 2 adet yumurta sarısı
1çay bardağı yoğurt,1 çay bardağı erimiş tereyağ,2 paket kabartma tozu ,2 çay bardağı su ,yarım limon suyu, aldığı kadar un
İÇİNE ceviz
ÜZERİNE 2su bardağı sıvıyağ,250 gram tereyağ
ŞERBETİ
3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker,1/4 limon suyu
AÇMAK İÇİN
400 gramlık 1 paket buğday nışastası ve bir avuç un karıştırılacak 


YAPILIŞI

Hamur malzemeleriyle hamur yoğurulur,yarım saat dinlendirilir,hamur dinlenirken şerbeti kaynatılıp bir kenarda ılıması beklenir, un ve nışasta karışımıyla hamurlar tek tek baklava yufkası gibi açılır oklavaya sarılıp büzdürülür,oklavadan yavaşça yufkanın büzgüleri açılmadan temiz bir kağıt üzerine açılır,ikinci yufkada aynı şekilde açılıp diğer yufkanın üzerine serilir üzerine dövülmüş ceviz serpilir yufka kağıtla  kaldırılıp  2 tarafından rulo yapılır ortada birleştirilip üstüste  getirilir 2 parmak genişliğinde kesilip tepsiye dizilir.250 gram tereyağ eritilir üzerine sıvıyağ ilave edilir  baklavanın üzerine dökülüp 250 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirildikten sonra fırının ısısı 180 dereceye düşürülür iyice kızarana kadar pişirilir fırından çıkan baklavanın üzerine ılık şerbet dökülüp şerbeti çekmesi beklenip servis yapılır


14 yorum:

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

çok harika olmuş ellerinize sağlık
sevgiler:)

Unknown dedi ki...

Benim hamarat ablam maşallah sana ellerine sağlık nefis olmuş.Öpüyorum ellerinden...

mutfagabuyrun dedi ki...

kıyır kıyır çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Adsız dedi ki...

gazete baklavası çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.açarken kullandığınız nişasta un ölçüsünün oranları ne kadar acaba yardımcı olabilirmisiniz.şimdiden teşekkürler.

HÜLYA dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor...afiyet şeker olsun

Unknown dedi ki...

Hep yapmak isteyip hala deneyemediğim o muhteşem tatlı:)
Şahane gözüküyor.
Ellerinize,emeğinize sağlık..
Sevgilerimle..

Ferkay dedi ki...

Canım benim ellerine sağlık nefis görünüyor..
Kocaman öpüldün...

Unknown dedi ki...

Ablacımmm nefisss ötesi görünüyor..
Ellerine sağlık.
Çok öpüyorum.

Adsız dedi ki...

gazete baklavası çok güzel görünüyor ellerinize sağlık açarken kullanılan nisaşta un ölçüsünü ne kadar acaba yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler.....

dogada.blogspot.ru dedi ki...

gazete baklavası nı açmak için 400 gramlık bir kutu bupğday nışastasının içine bir avuç kadar un koyupn açtım kolay gelsin

kity-cri dedi ki...

Mmmm! Che buono! Sono molto buoni dolci della Turchia.

Italy

http://sisterspetreideas.blogspot.ro/

KEYFİMCE YAPTIKLARIM dedi ki...

Nefis görünüyor.Ellerin dert görmesin arkadaşım :))

Aicha Dalgic dedi ki...

www.fraise-framboise.blogspot.com

bende denicem çok lezetli
gorunuyor
harika bir fiki rellerinze saglik


bana da beklerim ^^

bisou bisou

www.fraise-framboise.blogspot.com
www.fraise-framboise.blogspot.com

Unknown dedi ki...

nefis görünüyor.