29 Eyl 2007
DAMLA SAKIZLI FIRIN SÜTLAÇ
DAMLA SAKIZLI FIRIN SÜTLAÇ
2 litre süt
1 çay fincanı pirinç
3 su bardağı şeker
1 paket damla sakızı( dövülmüş)
2 su bardağı su pirinci haşlamak için
3 yemek kaşığı mısır nışastası
½ su bardağı su nışastayı sulandırmak için
1/2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Pirinçler soğuk su ve tuz ile iyice haşlanır, suyunu çekince kaynayan sütün içine haşlanan pirinçler , şeker,ezilen damla sakızı katılır, sulandırılmış nışasta yavaş yavaş eklenir 5 dakika kadar kaynatılır. Güveç kaplarına dökülür yarım saat kadar soğutulur, üzerlerinin kabuk bağlaması sağlanır, fırın ızgara programına ayarlanır tepisinin yarısına kadar su doldurulur ve sütlaçlar dizilir , üzerlerinin kızarması istediğimiz kıvama gelince fırından alınır . Soğuyunca buzdolabında 2 saat bekletilip servis yapılır .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
istee tatli budur
iftarin en hafif tatlisi vede sakizli
yenmezmi gulum.
Ramazanda tatlilardan tek favorilerim sutlac ve gullac.sakizli cok guzel oluyor.o guzel ellerin dert gormesin
bana yarin icin bir fikirde vermis oldun yarin kismet olursa sutlac yapayim tabiiki firinda
sevgiler canim
canim ben geldim
cumartesi uskudara gectik yegenimin dogum gunu vardi,simdi geldik biraz bakiyim dedim ne var ne yok sonra ANNEME inecegim malum yemek hazirli.
sen nasilsin canisi neler yaptin.
baska yere gidince ramazani anlamiyorum,eve gelince daha baska oluyor sanki ne bilim,sende oylemisin
acaba,canim aksam gorusuruz yine
hayirli iftarlar sofraniz bereketli olsun,huzurla saglikla insallah
Yorum Gönder