MALZEMELER
500 gram tavuk göğüs eti
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon ,kekik
2 adet domates
5-6 adet biber
çöp şiş
YAPILIŞI
Tavuk etleri kolay kesilmesi için buzlukta hafif dondurulur, hafif donan tavuk etleri kuşbaşı
kesilir.
Sarımsaklar rendelenir , içine baharatlar , süt, salça ve sıvı yağ katılır içine tavuk etleri katılıp iyice harmanlanır, buz dolabında 2 veya 3 saat dinlendirilir tavuklar şişlere tavuk,domates ve biber şeklinde sırayla diziirlir , yağsız tava iyice kızdırılır 1 kaşık sıvı yağ eklenir şişler sık sık çevrilerek kızartılır yanında makarna , patates püresi, pilav veya herhangi bir garnitürle servis yapılır .
1 yorum:
ellerine sağlık ablacım... görüntüler şahane :)
sevgiler..
Yorum Gönder