MALZEMELER
500 gram bamya
300 gram kuşbaşı et
3 kaşık sıvıyağ
3 adet domates
1,5 limon
2 adet soğan
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı haşlanmış nohut
YAPILIŞI
Bamyalar ayıklanıp yıkanır iyice kurulanır, üzerine 1 limon sıkılıp iyice
karıştırılır,en az 1 saat bekler.
Tencereye sıvıyağ konulur iyice kızdırılır , etler ilave edilir etler biraz kavrulduktan sonra çok küçük doğradığımız soğan ve sarımsaklar eklenir, soğanlarlada kavurduktan sonra biber salçası ,kabuklarını soyup küçük doğradığımız domatesler ve tuzu ilave edilir, domatesler suyunu çekince üzerine bir miktar sıcak su konulur, etler pişmeye bırakılır , etlerin pişmesine yakın yarım limon sıkılır, bamyalar ve haşlanmış nohut katılıp pişirilir.
NOT : DAHA ÖNCE YAYINLADIĞIM TARİFİM MEVSİMİ DİYE GÜNCELLEDİM
500 gram bamya
300 gram kuşbaşı et
3 kaşık sıvıyağ
3 adet domates
1,5 limon
2 adet soğan
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı haşlanmış nohut
YAPILIŞI
Bamyalar ayıklanıp yıkanır iyice kurulanır, üzerine 1 limon sıkılıp iyice
karıştırılır,en az 1 saat bekler.
Tencereye sıvıyağ konulur iyice kızdırılır , etler ilave edilir etler biraz kavrulduktan sonra çok küçük doğradığımız soğan ve sarımsaklar eklenir, soğanlarlada kavurduktan sonra biber salçası ,kabuklarını soyup küçük doğradığımız domatesler ve tuzu ilave edilir, domatesler suyunu çekince üzerine bir miktar sıcak su konulur, etler pişmeye bırakılır , etlerin pişmesine yakın yarım limon sıkılır, bamyalar ve haşlanmış nohut katılıp pişirilir.
NOT : DAHA ÖNCE YAYINLADIĞIM TARİFİM MEVSİMİ DİYE GÜNCELLEDİM
1 yorum:
ben etsizine bayılırım
Yorum Gönder