MALZEMELER
2 kilo kızılcık
şeker
HAZIRLANIŞI
tencereye 3 litre su ve yıkayıp ayıkladığımız kızılcıkları koyup iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz toz şekeri istediğimiz ölçüde ilave ederek 5 dakika kadar kaynatıp ateşten alıyoruz ve tel süzgeçten geçiriyoruz suyunu şişe veya kavanozlara koyup dolapta soğutup servis yapıyoruz,tanelerini marmelata katmak için bekletiyoruz.
Diğer 1 kilo kızılcığımızı 2 su bardağı su ile iyice pişiriyoruz,hoşaf için pişirip beklettiğimiz kızılcık tanelerinide katıp tel süzgeçten geçiriyoruz,posa ve çekirdekleri atıp süzgeçten geçirdiğimiz kızılcıklara 1 kilo kadar şeker ilave ederek marmelat kıvama gelene kadar kaynatıp ateşten alıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder