4 Kas 2014

MUHALLEBİLİ KADAYIF




MALZEMELER
250 gram kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ceviz
MUHALLEBİSİ
1 kilo süt
4 kaşık un
3 kaşık nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şan ti
1yumurta sarısı
 HAZIRLANIŞI
Kadayıf buzlukta bir müddet bekletilir hafif donunca çıkartılıp ufalanır,tereyağı eritilip kadayıf  şeker ile birlikte ilave edilir  ağır ateşte biraz kavrulur,ceviz ilave edilerek istediğimiz kıvama gelene kadar daha kavrulup ateşten alınır.
Muhallebisi için krem şan ti ve vanilya hariç bütün malzemeler pişirilir. soğumaya bırakılır soğuyan muhallebiye vanilya ve krem şan ti ilave edilerek mikserle 5-10 dakika çırpılır,borcama veya tepsiye kadayıfın yarısı yerleştirilir üzerine muhallebi dökülür, diğer kalan kadayıf üzerine düzgün bir  şekilde yerleştirilir.3 -4 saat dolapta bekletilip servis yapılır.Not: ben üstündeki kadayıfı servis yapacağım zaman muhallebinin üzerine
yerleştiriyorum çıtır çıtır olması açısından .

1 yorum:

günlük yaşamım dedi ki...

geçenlerde misafirlikte ikram edildi ama paramparça geldi önümüze buyüzden beğenmedim :(( ama sizinki güzel görünüyor