10 Mar 2016
3 Mar 2016
2 Mar 2016
29 Şub 2016
27 Şub 2016
2 Ara 2015
17 Kas 2015
LAHANA SARMA TURŞU
1 Orta boy lahana
2 kırmızı salçalık biber
5-6 adet yeşil biber
2 adet havuç
3 adet yeşil domates
2 baş sarımsak
kereviz yaprağı,maydanoz
2 litre su
1 küçük çay bardağı iri tuz
2 çay bardağı sirke
yarım çay kaşığı limon tuzu
YAPILIŞI
Lahananın dış yaprakları sarma yapacak şekilde ayrılıp hafif haşlanır,iç kısmı küçük küçük doğranır.Diğer malzemeler tavla zarı büyüklüğünde doğranır,lahanalarla birlikte iyice harmanlanıp haşladığımız lahanalara sarılır,kavanoza yerleştirilir.tuz ve su kaynatılıp turşunun üerine sıcak dökülür,sirke ve limon tuzu da ilave edilir temiz bir bez örterek bir gün kapağı açık bekler ertesi günü kapağı kapatılır,20-25 gün sonra turşumuz hazır .
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)