28 Ağu 2007
UN HELVASI
ESKİ YAYINLADIĞIM TARİFLERİMDEN
MALZEMELER
250 tereyağ veya margarin
2 su bardağı un
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt veya su
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
YAPILIŞI
Tereyağ veya margarin eritilir, un ve dolmalık fıstık ilave edilip kısık ateşte Kremela rengi alana kadar en az yarım saat kavrulur , Süt veya su kaynatılmayacak soğuk olacak şeker ilave edilip iyice karıştırılır .Ateşten helvamızı alıp 5 dakika kadar dinlendiriyoruz, daha sonra tekrar ateş üzerine koyup süt veya suyunu ilave edip çekene kadar kısık ateşte demlendiriyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
ne mutlu yeni blogunuz hayirli olsun cok sevindim harika olmus sevgiler
Gül ablacim yine hic bos durmuyorsun masallah ellerine saglik helvan nefis görünüyor yiyenler bayilmislardir eminim:))
sevgiler...
ELLERİNE SAĞLIK ABLACIM HELVAN IMMMMMMM ÇOK GÜZEL DURUYOR.
SEVGİLER
Yeni bloğun hayırlı olsun.Helva da süper.Ellerine sağlık.Sevgiler
www.annemmutfakta.blogcu.com
Merhaba canım,
Helva ve tuzlu kuabiyeler nefis.Ellerine sağlık.Sevgiler.
guldenelkan
Ben bunlardan da çalacam hiç kusura bakma :) tatlılara dayanamıyorum çünkü. arkamdan servis tabağını düzelt sen. mmmmmm nefissss
Ablacım yeni yuvan hayırlı uğurlu ve bol tarifli olsun inşallah...
Ben tatilden döndüm.
Bu aralar un helvası yapmayı düşünüyordum Bodrumdayken çok iyi oldu.En azından güvendiğim birinin tarifi ile yapıcam...
Ellerine sağlık,Öpüyorum çok.
Yaptım yaptım az önce yaptım yedim süper oldu :)
Tarif için çok teşekkür ederim ablacım.
Öpüyorum yanacıklarından!
Helvayı ayın 15'inde ekliycem blog'uma.
Fotoğrafının linkini vereyim bari şimdilik de gör :)
http://img257.imageshack.us/my.php?image=unhelvasixp5.jpg
Yorum Gönder