28 Mar 2013

KALBURA BASTI




MALZEMELER
150 gram tereyağı
150 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
4 veya 5  bardak un
1 paket kabartma tozu
yarım limon
1 fincan su
ŞERBETİ
3  su bardağı şeker
3 su ardağı su
YAPILIŞI
Şerbetimiz kaynatılıp soğutulacak
Bir kapta tereyağı ve margarin 10 -15 dakika karıştırarak kaynatılır,içerisine sıvıyağ  ilave edilerek biraz ılınması beklenir,unun üzerine kabartma tozu ilave edilir yarım limon kabartma tozunun üzerine sıkılır yumurta ve ılınmasını beklediğimiz yağ ilave edilerek hamur yoğurulur.Kalbur veya rende üzerinde şekil verilir, 180 derece ısıtılmış fırında pişirilip fırında çıkınca soğuk şerbetin yarısı kepçeyle dökülür 10-15 dakika sonra kalan şerbet dökülüp soğuduktan sonra buz dolabında 5-6 saat beklerse daha güzel oluyor.beklemesi önemli çok yumuşak olduğu için dağılıyor dolapta beklerse kıyır kıyır çok lezzetli bir tatlı
NOT un önce 4 bardak konulur gerekirse diğer bir bardak ilave edilir.

3 yorum:

Yağmur İpar Yemeksohbetleri dedi ki...

Annem çok bahseder ama hiç denemedim. Tarif için teşekkürler elinize sağlık. :)

gelibolu17 dedi ki...

Canımm gündüz evde yoktum ancak cevap yazabildim hediyen bugün yola çıkmış yarın elinde olur inşallah :)Geldiğinde yayınlarsan bende görürüm :) selamlar

Unknown dedi ki...

Ablacım günaydın ellerine sağlık tatlın nefis olmuş öpüyorum ellerinden.