MALZEMELER
3 adet patlıcan
2 adet kabak
3adet patates
6 adet domates
5-6 adet biber
3 adet soğan
1 baş sarımsak
500 gram kıyma
Tuz,karabiber ,pulbiber,kimyon
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
Bütün malzemeler küp küp doğranır, patlıcanlar tuzlu suda 15 dakika bekler yıkanır,büyük bir tepsiye doğradığımız sebzeler, sıvıyağ kıyma baharatalar ,sulandırdığımız salça ilave edilir. Harmanlanır,Üzeri ıslattığımız yağlı kağıt ile örtülür 200 derecede ısıtılmış fırının tabanında yumuşayana kadar pişirilir daha snra üzeri açılıp hafif kızarması sağlanır Afiyet olsun .
3 yorum:
her tat var nasıl guzel olmaz elıne sağlık
hımmm.efis olmuş canım.ellerine sağlık.tekrar hayırlı kandiller diliyorum.sevgiler.
Adı çok ilginç :) Görüntü harika ve lezzette yerindeyse tamamdır...Ellerine sağlık ablacığım...
Yorum Gönder