KABAK DİZME
Malzemeler:
5 adet kabak
4 diş sarımsak
2 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
Un
Yapılışı: Kabaklar boyuna dilimlenip tuzlanır ve suyunu salınca kurulanır. Tepsi zeytinyağıyla yağlanır Kabaklar unla kaplanıp tepsiye dizilir. Zeytinyağı gezdirilen kabaklar ortalama 180 derecedeki fırında pembeleşene kadar pişirilir. Sosu için; 2 adet limonun suyu sıkılıp 1 çay bardağı zeytinyağı eklenir. 4 diş sarımsak küçük küçük kıyılıp sosa katılır. Kabaklar fırından çıkar çıkmaz hazırlanan sos dökülür.
Kabak Dizme servise hazırdır.
TARİF KANAL D MUTFAĞIM PROGRAMINDAN SICAK YENMESİNİ TAVSİYE EDERİM DEĞİŞİK VELEZZETLİ BİR YEMEK
3 yorum:
nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
ellerine sağlık ablacımmm nefis görünüyor kabak dızmeler..
sevgiler...
Canım ablam kabağın her halini çok severim ellerine sağlık,mutlu pazarlar,öpüyorum ellerinden....
Yorum Gönder