15 Ağu 2013

DEĞİŞİK BİR KABAK DOLMASI

DEĞİŞİK BİR KABAK DOLMASI


MALZEMELER
2 adet büyük kabak
2 adet kuru soğan
300 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
2 adet domates
2 kaşık sıvı yağ
Tuz,karabiber
YAPILIŞI
Kabakların kabukları soyulup içleri oyulur.Pirinçler sıcak tuzlu  suyla ıslatılıp yarım saat bekletilir  Kıyma teflon tencerede suyunu çekene kadar sotelenir,yemeklik doğradığımız soğanlar ve 2kaşık sıvı yağ ilave edilerek soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar kavrulur,kabuklarını soyup küçük doğradığımız domatesler ve yıkadığımız pirinçler ilave edilir. Tuzu, baharatları katılıp 5 dakika kavrulur 1 su bardağı sıcak su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. Kıyılmış maydanoz ilave edilip karıştırılıp kabakların  içlerine doldurulur.
Tencereye 2 su bardağı sıcak su ve bir yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı salça sulandırılıp ilave edilerek kısık ateşte pişmeye bırakılır.arada kabaklar çevrilir 2 tarafıda iyice pişmesi sağlanır,suyu  iyice çektirilir,dilimlenerek servis yapılır.NOT:arzu edilirse pişmeye yakın  ateşten alınıp 200 derecede sıcak fırında 15 dakika  pişirilebilir fırın lezzeti ni sevenler için





 ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA






TARİFLERİNİ YARIN YAZACAĞIM GEÇ OLDU 

2 yorum:

Güloanne mutfakta dedi ki...

Canım ellerine sağlık güzel görünüyor

mutfagabuyrun dedi ki...

hımmm.nefis nefissss.ellerine sağlık canım.sevgiler.