26 Mar 2014

Börekitaş



MALZEMELER
1 Su bardağı su
2su bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un
Tuz
1 paket kabartma tozu
Kaşar rendesi
İÇİ İÇİN
Közlenmiş 3 adet patlıcan
Kaşar peyniri
Galeta unu
HAZIRLANIŞI
Bir kaba su ,sirke,sıvı yağ ve tuz  koyulur.Kulak memesi yumuşaklığında  bir hamur yapıncaya kadar un ilave edilir. İsteğe göre bir miktar kaşar peynir
rendesi hamura koyulabilir.
İçi için patlıcanlar közlenir soyulup ezilerek suyu süzülür ,içine bir miktar galeta unu eklenir ve kaşar rendesi koyulur.
Hazırlamış olduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur  alınıp açılır,içine patlıcanlı iç konulup yarım ay şeklinde kapatılır.
170 derecede ısıtılan fırında pişirilir pişmenin yarısında fırından alınıp üzerine kaşar rendesi serpilip tekrar fırına sürülür.

Hiç yorum yok: