400 GRAM KADAYIF
1 Su bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı fındık
MUHALLEBİSİ
6 Ssu bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Arzu ederseniz damla sakızı
KROKANI İÇİN
1 Su bardağı şeker
HAZIRLANIŞI
kadayıflar buzlukta biraz bekletilir kurutulup ufalanır, kadayıf iri çekilmiş fındık tereyağ ,şeker hepsi kısık ateşte kavrulur.
Krem şanti ve vanilya hariç bütün malzemeler pişirilip soğuyunca kremşanti ve vanilya toz olarak katılır mikserle 5 dakiika çırpılır, kuplara BİRERer tatlı kaşığı hindistan cevizi konulup istenisse kürdanın ucuyla gıda boyası konulup üzerine muhallebisi tam doldurmadan ilave edilir
üzerlerine arzuya göre krokanları çok ufak parçalara bölüp yerleştiriyoruz en son servise yakın kadayıflarıda ilave edip servis yapıyoruz
krokan için 1 su bardağı şekeri kısık ateşte yakmadan eritiyoruz temiz bir tezgaha döküp soğuyunca ufalıyoruz
1 yorum:
Ellerinize sağlık Nefis görünüyor.
Yorum Gönder