13 Mar 2014

PASTAHANE AÇMASI( ekmek makinesinde )tel tel açma







MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
 1 paket in stant kuru maya
500 gram un
yarım çay bardağı şeker
1 yumurtanın akı hamurun içine sarısı üzerine
ı tatlı kaşığı tuz
yumuşak margarin
 HAZIRLANIŞI
Süt ve su ılıtılır ekmek makinesinin içerisine konur yumurtanın beyazı ,sıvı yağ,tuz ve şeker ilave edilir , en son un ve maya eklenir, makine hamur mayalandırma programında mayalandırılır.Mayalanan hamur 20 parçaya bölünür,servis tabağı büyüklüğünde açılır, yumuşak margarin açtığımız hamurun her tarafına sürülüp rulo yapılır,iyice uzatılarak ikiye  katlanıp burarak şekil verilir, diğer hamurlarda aynı şekilde hazırlanır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir, ılık fırının içerisinde mayalanmaya bırakılır,üzerlerine yumurta sarısı sürülür 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım ablam ellerine sağlık olsa da yesem dedim şu an öpüyorum ellerinden...

birsence dedi ki...

mis mis ellerine sağlık ablacığım...

TuruncuTatlar dedi ki...

mis gibi kokmuştur şimdi o pişerken :) ellerine sağlık canım ..