MALZEMELER
2 adet yufka
2 yumurta sarısı
ceviz veya fındık istenirse marmelat
PUDRA ŞEKERİ
HAZIRLANIŞI
Yumurtanın kokusunu sevmiyorsanız sürmedende sarabilirsiniz yanlız uçlarını iyi ıslatmak gerekir ..Yufka masaya serilir üzerine yumurta sarısı sürülür, ceviz serpiştirilir veya koyu bir marmelattan çok az sürülüp ortaya kadar rulo yapılır diğer uçtanda rulo yapılıp ortadan kesilir,derin dondurucuda 1 saat bekletilir,dolaptan çıkınca çeşmenin altında ıslatılıp resimdeki gibi baklava dilimleri kesilip bol yağda kızartılır havlu kağıt üzerine çıkartılır,sıcakken pudra şekeri elenir
:NOT: bu tarifi internette gördüm ama not alırken kime ait olduğunu yazmamışım bu güzel tarif için çok teşekkürler .Tarif her zamanki gibi benim küçük değişikliklerimle hazırlandı AFİYET OLSUN
1 yorum:
GEVREK GEVREK mmm ellerine sağlık canım..
Yorum Gönder