3,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
½ adet tavuk HAŞLANIP UFAK PARÇALARA BÖLÜNECEK
YAPILIŞI
Pirinçler sıcak tuzlu suda ıslatılıp yarım saat bekler . Yarım tavuk haşlanır, etleri ufak parçalara ayrılır
Tencereye sıvı yağ , tereyağı ve yemeklik doğranan soğanlar katılır, pembeleşene kadar kavrulur, tuzu ve iyice yıkanmış pirinçler katılır, üzümlerde yıkanıp ilave edilir, hepsi birlikte kavrulur, kaynayan 3,su bardağı tavuk suyu ve yarım bardak sıcak su ilave edilir, Karabiber, tarçın, yenibahar ve şekeri ilave edilir 3 dakika hızlı ateşte sonra 1 dakika orta ateşte en son kısık ateşte pişer.haşlanan tavuk etleri ufak parçalara bölünür kelepçeli ktırılıralıbın en altına dizilir üzerine kızartılan patates ve havuçlar yerleştirilir en son pişen pilav dökülür yerleştirilip hafif bastırılıp 200 derecede ısıtılmış fırında20 dakika pişer
büyük bir serviis tabağına ters çevrilir demlenince servis yapılır.
büyük bir serviis tabağına ters çevrilir demlenince servis yapılır.
3 yorum:
eline sağlııık : )
değişik bir sunum olmuş
ellerine emeğine sağlık
değişik bir sunum olmuş
ellerine emeğine sağlık
Yorum Gönder