Malzemeler:
3 bardak beyaz un
1 yemek kaşığı kurutulmuş biberiye
1 silme tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 bardak su, oda sıcaklığında
5 yemek kaşığı zeytinyağı
40 adet
Yapılışı:
1. Eğer elle yapıyorsanız unu, biberiyeyi, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Suyu ve zeytinyağını karışıma ilave edip 7-8 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz oldukça yumuşak olacak ve şekil vermesi kolay olacaktır.
2. Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın. Suyuve zeytinyağını karışıma ilave edip 3-4 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz oldukça yumuşak olacak ve şekil vermesi kolay olacaktır.
3. Büyükçe bir kesme tahtasının üstünün zeytinyağı ile iyice yağlayın.
4. Hazırladığınız hamuru düzgün bir beze haline getirin ve kesme tahtası üzerine alıp 20 cm x 30cm ebatlarında bir dikdörtgenşeklinde merdaneyle açın. Hamurunuzun inceliği ½ cm kalınlığındaolmalı.
5. Hamurun üzerini streçfilm ile kaplayıp 1½ saat ılık bir yerde bekletipiyice mayalanmasını sağlayın.
6. Mayalanan dikdörtgen hamuru keskin bir bıçakla veya pizza kesicisiyle kısa kenarından 2'ye kesin. Aynı hamuru bu kez dikine 1'er cm kalınlığında şeritler halinde kesin. Herbir hamuru iki ucundan tutarak elinizde hafifçe sallayarak 30cm uzunluğunda (veya tepsinizin boyunda) uzatıp tepsiye yerleştirin.
7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15-18 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin. Eğer grisinileriniz kıtır kıtır olmamışsa soğumakta olan fırına tekrar koyun ve 1-2 saat kurumasıiçin içeride bekletin.
NOT:TARİF KIRK FIRIN EKMEKTEN orijinali bozmamak için tarifi aynen yazdım aşağıdaki linkten daha ayrıntılı bakabilirsiniz
http://www.40firinekmek.com/el_yapimi_grissini.htm
|
22 May 2014
EV YAPIMI GRİSSİNİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Benim hamarat ablam ellerine sağlık nefis görünüyorlar öpüyorum ellerinden...
Yorum Gönder