Yarım kilo taze fasulye
1 kaşık tereyağ
1 baş sarımsak
tuz
YAPILIŞI
Tuzlu kanayan suda fasulyeler yumuşayıncaya kadar haşlanır, süzülür.
Tereyağ eritilip ezilen sarımsaklar eklenerek sarımsak kokusu gelene kadar kavrulur, fasulyeler ve tuz ilave edilerek birlikte iyice kavrulup ateşten alınır.
Not :Bir karadeniz yemeği genelde fasulye turşusundan yapılır.ama taze fasulye ilede yapılıyor , istenirse üzerine yoğurt veya limon veya sirkede dökülerek servis yapılabilir
1 kaşık tereyağ
1 baş sarımsak
tuz
YAPILIŞI
Tuzlu kanayan suda fasulyeler yumuşayıncaya kadar haşlanır, süzülür.
Tereyağ eritilip ezilen sarımsaklar eklenerek sarımsak kokusu gelene kadar kavrulur, fasulyeler ve tuz ilave edilerek birlikte iyice kavrulup ateşten alınır.
Not :Bir karadeniz yemeği genelde fasulye turşusundan yapılır.ama taze fasulye ilede yapılıyor , istenirse üzerine yoğurt veya limon veya sirkede dökülerek servis yapılabilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder