2 adet yufka
sıvıyağ
İÇ MALZEMESİ
2 adet tavuk göğsü veya 2 adet but
2 adet orta boy soğan
karabiber , tuz
YAPILIŞI
Tavuk etleri kuş başı doğranır, soğanlar çok küçük doğranıp ilave edilir. Tuz ve karabiber ilave edip karıştırılır, yufkalar masaya tek olarak serilir,sıvıyağ ile yağlanır ortadan iki ye bölünür kenarları kesilir kare şekline getirilir . Bu yufkaları tekrar 4 parmak genişliğinde şerit halinde kesip kenarına tavuk etlerini koyup muska gibi katlayarak yağlı kağıt serili tepsiye veya yağlanmış tepsiye dizilir üzerleri sıvıyağ ile yağlanır 175 derecede pişer, diğer yufkalarda aynı şekilde hazırlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder