1/2 kilo karalahana
200 gram kıyma
1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı mısır unu
2 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber,pul biber
YAPILIŞI
Lahanalar kaynayan tuzlu suya atılıp pişmeye bırakılır. Ayrı bir tavada yemeklik
doğradığımız soğanlar sıvı yağda kavrulur, kıyma ilave edilip hep beraber
kavrulur, salçası katılır bir iki kez çevrilir, haşladığımız lahanaların üzerine ilave
edilir. Haşlanmış barbunya fasulyesi ,
bulgur katılır bulgur pişince 1 çay bardağı mısır unu su ile karıştırılıp ilave
edilir tuzu, biberi eklenir bir iki taşım kaynatılıp ateşten alınır .
200 gram kıyma
1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı mısır unu
2 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber,pul biber
YAPILIŞI
Lahanalar kaynayan tuzlu suya atılıp pişmeye bırakılır. Ayrı bir tavada yemeklik
doğradığımız soğanlar sıvı yağda kavrulur, kıyma ilave edilip hep beraber
kavrulur, salçası katılır bir iki kez çevrilir, haşladığımız lahanaların üzerine ilave
edilir. Haşlanmış barbunya fasulyesi ,
bulgur katılır bulgur pişince 1 çay bardağı mısır unu su ile karıştırılıp ilave
edilir tuzu, biberi eklenir bir iki taşım kaynatılıp ateşten alınır .
7 yorum:
Çok güzel bir çorba olmuş ellerinize sağlık.
cokseveriz biz sık sık da yaparım
adaşim
kendim hiç yapmadım ama ,çok sverim elinize sağlık
Ellerinize sağlık rahmetli babacığımın çok sevdiği bir yemekti.
Afiyetler olsun size...
Sevgiler.
Şahane bir tarif. Ellerinize sağlık.
Ellerinize sağlık çok sevdiğim bi tarif teşekkürler sevgiler:)
Bir doğulu olararak karadenizli komşularımız sayesinde karalahanayla tanıştık ve artık hiç ayrılamadık çorbasınıda çok ama çok severim
ellerinize sağlık
Yorum Gönder