25 Ara 2009

ÇİKOLATALI ve ANTEP FISTIKLI PASTA

50 PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİN EV SAHİBİ

nursen

arkadaşımıza kolaylıklar diliyorum etkinlik için hazırladığım pastayı yolluyorum





MALZEMELER

6 Yumurta

6 kahve fincanı un

6 kahve fincanı şeker

2 çorba kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay bardağı sıcak limonlu su

¼ limonsuyu+ su

KREMASI
3 su bardağı süt

1 yumurta

2 çorba kaşığı kakao

1,5 çay bardağı şeker

4 yemek kaşığı un

1 portakal kabuğu rendesi

1 paket vanilya

1 paket krem şanti

1 çay bardağı süt krem şantiyi hazırlamak için

1 su bardağı portakal suyu keki ıslatmak için

1 su bardağı Antep fıstığı ara katlar için

1 su bardağı damla çikolata ara katlar için

ÜZERİ İÇİN

50 gram tereyağ

200 gram çikolata

5 çorba kaşığı süt kreması

SSÜSLEMEK İÇİN

1 paket hazır franbuazlı sos
YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri 5 dakika mikserle çırpıyoruz , daha sonra limonlu suyu ilave ediyoruz 1 dakika kadar mikserle çırpıyoruz , kabartma tozu, kakao ve unu ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak 24 santimlik kalıba döküp 180 dercede ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirip soğutuyoruz ,

İç kreması hazırlanıp soğumaya bırakılacak pandispanya 3 parçaya bölünecek, 1 katı yerleştirip portakal suyu ile ıslatılıp arasına Antep fıstığı ve damla çikolatanın yarısı serpilecek

2 katı 1 inci katın üzerine yerleştirip tekrar portakal suyu ile ıslatılacak Antep fıstığı ve damla çikolata serpilecek

3 katı yerleştirip tekrar portakal suyu ile ıslatılıp üzerine pasta cilasını sürüp en son hazır franbuazlı sosu üzerindeki tarifine göre hazırlayıp üzerine döküp dolapta soğumaya bıraktım. .

Not Tarifi Özlemhan arkadaşımızın sayfasında gördüm çok beğenip denedim ben biraz değişiklikler yaptım, aslını görmek için arakadaşımızın sayfasına bakabilirsiniz çok teşekkürler bu nefis pasta tarifi için sevgili Özlem .


ÖZLEMHAN




16 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım ablacım nasılsın özlettin ken
dini ellerine sağlık pastan muhteşem bir dilim aldım.Mutlu haf
ta sonları kocaman öpüyorum...

Baharcicegi dedi ki...

üzerinden akan cikilota sosu yetiyor harika olmus,portakal kabugu rendesi ve antep fistigiyla tam kisa uygun nefis pasta olmus
ellerine saglik ablacim
güzel bir hafta sonu dilerim

nurşen dedi ki...

Selamlar arkadaşım,
Ellerine sağlık,tarifin yayında.
Sevgiler

blogspotmuzik dedi ki...

bu güzel paylaşımlarınız için teşekkürler hepsi çok leziz gözüküyorlar :)

MUTFAKISTAN dedi ki...

Nasil guzel olmus miss gibi ellerine saglik canim.
Ozlemin tariflerini bende cok begenirim ...Sevgiler

nanekokusu dedi ki...

merhaba canım,
gene döktürmüşsün ellerine sağlık
sevgi ve selamlarımı yolluyorum

Işıl dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerine sağlık.bende beklerim canım

Ferkay dedi ki...

Canım ellerine sağlık muhteşem bir
pasta olmuş
Sevgiler...

lezzetlilerim dedi ki...

Ellerine sağlık ablacım süper görünüyor.
sevgilerimle

made in funda dedi ki...

pastan muhteşem.elin sihirli sanki.afiyeler olsun...

Mutfak Havlusu dedi ki...

O içinden göz kırpan fıstıklar harika!
Ellerinize sağlık.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

arkadaşları dediği gibi :)
insan çaresizce bakıyor bakıyorrr
:)))))
sevgiler Gül'cüğüm.

sarımutfak-hande dedi ki...

hem çikolatalı hem antepfıstıklı süper valla
ellerine sağlık canım

zeytintanesi dedi ki...

Görüntü muhteşem ya, Nasılsın? Çok güzel şeyler yayınlamışsın, ellerine yüreğine sağlık.Şimdiden iyi seneler diliyorum.

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Offffffffff offffffffff tam tatlı krizim tutmuşken bu bana yapılır mı gül ablacım. Ellerine sağlık nefis ötesi görünüyor. Bu arada seni facebookta görüp hemen ekledim. Bilgine...

nurşen dedi ki...

2009 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalacak. 2010 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamında güzel günler, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep seninle olsun. Yeni yılın sana ve tüm sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yıllar