25 Şub 2011

BAKLALI YAPRAK SARMASI



KURU BAKLA SARMASI
300 gram salamura yaprak (ben yazın  haşlayıp buzluğa  atıyorum onlardan kullandım )
250 gram kuzu kaburga kemik
250 gram bakla
1çay bardağı yarma
250 gram kıyma
2 adet kurusoğan
1/2 çaybardağı sıvıyağ
Maydanoz, kurunane, dereotu,yenibahar, kimyon, pulbiber
1 yemek kaşığı salça
1 Yemek kaşığı sumak
YAPILIŞI
Baklalar akşamdan ayıklanır, yıkanıp, ıslatılır.sabahleyin baklalar elle kırılır. Ben  rondada çok ezmeden biraz kırdım .Kırılan baklalar, yemeklik doğranan soğanlar ve bütün malzemeler birlikte harmanlanır,yapraklara  birer tatlı kaşığı konularak sarılır, tencereye kaburgalar dizilir, üzerlerine sardığımız sarmalar  yrleştirilip su ve sıvıyağ  ilave edilir, üzerlerine bir tabak kapatılıp pişmeye bırakılır .1/5 veya 2 satte pişiyor .
NOT::Tokat yöresine ait bir yemek çok lezzetli tavsiye ederim

20 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım ablam hayırlı akşamlar iç bakla
ya bayılırım.Sarması 40 yıl düşünsem
aklıma gelmezdi ellerin dert görmesin
öpüyorum.

mutfagabuyrun dedi ki...

bizde yapıyoruz bu dolmadan ama baklalı yoğurtlu yapıyoruz.harika olur arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

Nurcan'dan Tarifler dedi ki...

en sevdiğim sarmadır amasya-merzifonda bunu üçgen sararlar nasıl cnm çekti mükemmel yaa

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık Gül^üm..
Harika gözüküyor..
Afiyet şifa olsun inşaallah..
sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

Hay ALlah emii, ben basta baklavali yaprak sarma okuyordum :)) Ellerine saglik ablam nefis gorunuyorlar. baklayla yapmak aklima gelmezdi !

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Iç baklayla hiç denememisimdir simdiye kadar, nefis gözüküyor ablam ellerine saglik afiyetler olsun,öpüyorum seni.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

bende hemen anladım gülcüğüm Tokata ait olduğunu
sarmaların hası orada )))
ellerine sağlık,
iyi haftasonları diliyorum

MUTFAKISTAN dedi ki...

BENDE DENEMEMISTIM CANIM
HARIKA OLMALI TADI ELLERINE SAGLIK
SEVGILER

eldivenlerim dedi ki...

çok değişikmiş;) enfes gözüküyor ama, ellerine sağlık arkadaşım.....

kalpkurabiye dedi ki...

ahh bizim Anadolumuz.. boşuna medeniyeler beşiği olmamış..
ne kadar güzell lezzetleri, kültürler saklıyor kucağında..
dolmaların değişik olduğu kadar harika görünüyor ablacımm ellerine emeklerine sağlık:))

susamcorekotuFeriha dedi ki...

BECERİKLİ ARKADAŞIM NE KADAR DEĞİŞİK BİR DOLMA YAPMIŞSIN:)) ŞİFA OLSUN SEVGİYLE KAL CANIM

Serap Uzun--karakazandan dedi ki...

E vallahi bravo abla,hic aklima gelmezdi ic bakladan sarma yapmak.Gerci ben tambel oldugum icin normal sarma bile yapmiyorum,kizlar sarma isteyip duruyor yavrucuklarim :)
Ellerine dert görmesin ablacigim,yorumunun aciklamasini yaptim.
Selamlarimla,Serap.

nanekokusu dedi ki...

yıllar önce gittiğim bir arkadaş toplantısında yemiştim çok hoşuma gitmişti tarifi alamamıştım çünkü o
gittiğimiz arkadaşların tayinleri çıkmışti birde resmi bir ziyaret olduğundan alamamıştı şimdi burda görünce çok sevindim tarifi aldım en kısa zamanda yapacam ellerine sağlık
arkadaşım sağlıklı güzel bir hafta diliyorum sevgiyle öpüyorum selamlar.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Değişik bir tarif ellerine sağlık :)))

Sevgiler,
Evren

behlulksn dedi ki...

ben sevemedim görüntü güzel ellerinize sağlık.sevgiler

tüp bebek tedavisi dedi ki...

çok güzel olmuş tebrikler..

Mimosa Café dedi ki...

muhteşem birşey. ilk defa duydum ama malzemelerden ne kadar lezzetli olduğunu tahmin edebiliyorum. elinize sağlık.

mutfagabuyrun dedi ki...

canım benim oğlumu düşünüp sorduğun için çok teşekkür ederim.hergün arıyor.rahatım diyor.inşallahda böyle devam eder.çok öpüyorum .sevgiler.

Unknown dedi ki...

İlk defa dördüğüm bir tarif...
Çok merak ettim lezzetini ama kesin güzeldir.
Elleirne sağlık.
Sevgiler.

birsence dedi ki...

ben çok severim ama kociş dolma sarma sevmez ondan bende pek yapamıyorum...ablam ne güzel yapmış ama...ellerine sağlık canım ablammmmmm....
resime gelince özel bir çekim tekniği uygulamadam tamamen kendiliğinden oldu diyebilirim abalcığım...belki makina ayarlarındandır...flaşsız çekiyorum birde o çok etkili....birde ışık arkadan gelmeliymişş....