5 Ağu 2013

Hazır su böreği yufkasından su böreği

MALZEMELER
  1 paket su böreği yufkası
 1/2 çay bardağı sıvı yağ 
1 çorba kaşığı tuz
 125 gram tere yağ
 200 gram peynir
yarım demet maydanoz
üzerine .
 2 kaşık yoğurt
 2 kaşık sıvı yağ 
1 yumurta.
YAPILIŞI
Geniş bir tencereye su doldurulur, içerisine 1 yemek  kaşığı tuz. yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edilip su kaynatılır.Yufkalar içerisine bırakılır 12 saniye pişirilip soğuk suya atılır. elimizle suyu hafifçe sıyırılıp yağlanmış tepsiye buruşuk şekilde yerleştirilir, üzerine erittiğimiz tere yağ dan 2 kaşık gezdirilir diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır üçüncü yufkada arasına peynirle maydanoz yerleştirilir . En üstüne ı yumurta 2 kaşık yoğurt ve 2 kaşık sıvı yağ çırpılıp sürülür .200 derece ısıtılmış fırında pişer,fırından çıkınca üzerine bir tepsi katılıp dinlendirilir.

3 yorum:

Güloanne mutfakta dedi ki...

Canım ben şimdiye kadar ne hazır baklava nede böreklik yufkayı kullandım.Yediklerimin hepsisinde makina yağı gibi bir tat ve koku aldım.Yalnız böreğin çok güzel görünüyor ellerine sağlık

Nurşen Aksoy dedi ki...

Bende bir kere denemiştim,çok güzel olmuştu..ellerinize sağlık..Pratik olması çok güzel..iyi bayramlar,sevgiler..

Unknown dedi ki...

ellerine saglık.bayramın şimdiden kutlu olsun.