20 Ağu 2007

BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU KABAK

Bu tarif ile MAGGİ sponsorluğunda düzenlenene Fırında Tavuk Yemekleri yarışmasına katıldım” ve “Yarışma ayrıntıları için http://www.hamaratabla.com




BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU KABAK
MALZEMELER
1 kilo kabak
½ tavuk göğüs eti
1 adet kuru soğan
2 adet orta boy domates
2 adet yeşilbiber
1 adet havuç
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber
2 yemek kaşığı zeytin yağı
BEŞAMEL SOSU
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı (ben 2 kaşık zeytin yağı kullandım )
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Tavuk yıkanır haşlanır ufak ufak didilir. Kabaklar soyulur boyuna ortadan bölünür içleri oyulur çıkan içler küçük doğranıp bekler, sadece oyulan kabaklar haşladığımız tavuk suyunda hafif haşlanır .
Soğanlar yemeklik doğranır, sarımsaklar küçük doğranır, havuç tavla zarı büyüklüğünde doğranır, hepsi zeytinyağın da pembeleşene kadar kavrulur. Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesler ve yeşilbiberlerde eklenerek domatesler suyunu çekene kadar kavrulur, küçük doğradığımız kabak içleri ve didiklediğimiz tavuk etleride eklenir bir iki kez çevrilir, tuzu, karabiberi eklenir haşlanan kabakların içlerine doldurulur.
Beşamel sosu 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1 yemek kaşığı un beyaz kalacak şekilde hafif kavrulur içine 2 su bardağı süt yavaş yavaş eklenir bir iki taşım kaynar tuzu karabiberi eklenir .
Kabakların üzerine dökülür en üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpilir sıcak fırında kızarana kadar pişer. not :Hamarat abla magi fırında tavuk yemekleri yarışması için için hazırlanmıştır.

5 yorum:

lezzetlilerim dedi ki...

GÜNAYDINLAR
ABLACIM GÖRÜNTÜ SÜPER. EMİNİM Kİ LEZZETİDE ÖYLEDİR. ELLERİNE SAĞLIK.
SEVGİLER

Hesna dedi ki...

Gül Hanımcığım Merhabalar
Tatilden döndüm nihayet, çok güzel geçti dinlenmiş olarak döndüm.Sen nasılsın?
Blogspot'a geçmişsin hayırlı olsun sayfa düzeni ve resim çok daha güzel olmuş. Yine hepsi birbirinden güzel birçok tarif eklemişsin ellerine sağlık.
Görüşmek dileğiyle.
Öpüyorum

Hesna

Asiye dedi ki...

Sevgili Gülüm, süpersin. Süper bir kişiyede böyle süper bir sayfa yakışır. Sayfa dizaynın harika, tam bir profesyonel olmuş. Yemeklere zaten sözüm yok, onlar her zaman süperdi. Yeni sayfanda başarılar. SENİNLE GURUR DUYUYORUM :)

Adsız dedi ki...

merhabalar..iyi akşamlar dilerim..birde bu bloğun gönlünü yapalım değil mi..etkinlik yazım taslak olarak hazır inşallah bu gece düzenlerim..öyle güzel şeyler yazan var ki işim zor gibi..ama içimden ne gelirse..Allah mahcup etmesin beni..sınav gibi..:)))
sevgiler..hayırlı geceler..
selmahlc

tuba dedi ki...

bu kadar sevildiqinize qöre eminim yemeqim qüzel olacak çünkü sizin tarif ettiginiz şekilde yapıcam :) tşk ederim