GÜLÜN MUTFAĞI
http://dogada.blogspot.com
15 Ara 2007
HİNDİSTAN CEVİZLİ,KAKAOLU SOSLU KEK
MALZEMELER
4 yumurta
3 su bardağı un
1 paket
va
nilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ+ erimiş margarin karışımı
1 su bardağı süt
SOSU İÇİN
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı şeker
Üzeri için Hindistan cevizi
YAPILIŞI
Şeker
ve yumurta’yı mik
serle 5 dakika çırpıyoruz 1 su bardağı süt ve sıvıyağı ilave ederek 1-2 dakika kadar çırpıp un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ediyoruz kaşıkla karıştırarak
yağladığımız 27 x40 santim boyutlarındaki bir tepsiye döküyoruz.
Pişen ve soğuyan kekimizi küçük dilimlere kesiyoruz .
Sos malzemelerini karıştırarak
5 dakika
kısık ateşte pişirip soğumaya bırakıyoruz.
Kestiğimiz keklerimizi soğuyan sosun içine batırıp her taraflarının sosa değmesini sağlıyoruz ve Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına yerleştiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sonraki Kayıt
Önceki Kayıt
Ana Sayfa
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder