18 Ağu 2010

DÜDÜKLÜDE TAVUK TANDIR

Bu tarif ile MAGGİ sponsorluğunda düzenlenene Fırında Tavuk Yemekleri yarışmasına katıldım” ve “Yarışma ayrıntıları için http://www.hamaratabla.com

MALZEMELER
1 Bütün tavuk
1/2 su bardağı su
1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 adet patates
4-5 adet biber
YAPILIŞI
1/2 su bardağı suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz , 1 tatlı kaşığı şeker, yarım limonun suyu katılıp iyice karıştırılır , fırçayla tavuğun heryerine bu sos sürülür 1 saat ara ara çevrilerek sosu iyice çekmesi sağlanır .Düdüklü tencereye tavuk yerleştirilir, sırtına bastırarak bel kemiği kırılır ,kalan sos atılacak hiç su ilave etmeden 60 veye 70 dakika düdüklüde en kısık ateşte pişirilecek ,yuvarlak bir tepsiye patatesleri yıkayıp, dilimleyerek sıvıyağ ve tuzla iyice harmanlayarak dizelim ,ortasına tavuğu koyarak ısıtılmış 200 derece fırında iyice kızarana kadar pişirelim pişmeye yakın biberleride ilave ederek kızarınca sıcak sıcak servis yapalım .

8 yorum:

nesrin dedi ki...

Ellerinize saglik. Nefis olur.Afiyet olsun. Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Canim hayirli ramazanlar .Ellerine saglik afiyetler olsun nefis görünüyor öptüm.

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim,
hayirli Ramazanlar diliyorum. Tavugun düdüklüde yumusacik olmustur, firnda da kizarince citir citri disi, icide mis gibi yumusak, tam benlik, ellerine saglik, sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Ablacığım ellerine sağlık harika gö
rünüyor bereketli iftarlar dilerim
öpüyorum...

Baharcicegi dedi ki...

iFTAR SOFRALARINA YAKISAN BIR YEMEK OLMUS;BENIM BIRINCIM SENSIN aBLACIM ELLERINE SAGLIK
BEREKETLI HAYIRLI IFTARLAR

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

bir arkadaşımda hep böyle pişirir..
afiyet olsun gülcüğüm.

Gülcan dedi ki...

ELİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL VEDE KOLAY EN KISA ZAMANDA DENİYECEĞİM.

Sevil Şahin dedi ki...

Gül ablam ellerine sağlık harika olmuş
afiyet bal olsun
sevgiler