MALZEMELER
15 adet baklavalık yufka
125 gram tereyağ
ceviz
ŞERBETİ
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
bir iki damla limon suyu
YAPILIŞI
Yufkanın bir tanesi masaya serilir, yufkananın boyutunda bir tepsi ile yufka yuvarlak kesilir,ortaya doğru iki tarafından toplanır, diğer iki tarafındanda toplanır, yaprakların bir parçası ortaya doğru kapatılır, üzerine ceviz konularak diğer taraflarda üzerine kapatılır, ters çevrilip tepsiye yerleştirilir, diğer yufkalarada aynı
işlem uygulanır, eritiğimiz tereyağ üzerlerine sıcak sıcak dökülüp bekletmeden ısıtılmış 180 dercede fırında kızarana kadar pişrilir, şerbet 10 dakika kaynatılır, limonsuyu sıklır,2-3 dakika daha kaynar, şerbet sıcak tatlı soğuk olacak .
NOT: ÇOK ŞERBETLİ SEVMEYENLER ŞERBET ÖLÇÜSÜNÜ YARIM BARDAK AZALTABİLİRLER
12 yorum:
harika görünüyor canım.ellerine gönlüne sağlık.güzel bir hafta diliyorum.öptüm çok.sevgiler.
Hayırlı haftalar, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
Saygılar.
çok güzel görünüyor bende yapıyorum bu tatlıdan ama hamurunu kendim açıyorum hazır baklava hamurundan yapmadım ama zorlandığınızı düşünüyorum çok çabuk kuruyan hamur olduğundan zahmetlerinize ve ellerinize sağlık
Arkadaşım sizi Milföylü Lezzetler Etkinliği için o güzel tariflerinizle bloguma bekliyorum sevgiler
Hep bunun nasıl yapıldığını merak ederdim, teşekkürler
işten geldim ve açım ben bu tabağı alıp kaçıyorum.sevgiler bırakıyorum.
Ablacigim,ellerine saglik valla senin bu tecrübelerinden faydalanmak cok güzel.Deneycem en kisa zamanda.
Ellerine saglik ablam.
Selamlarimla.
eline sağlık arkadaşım,enfes görünüyor ve yeee beni diyor :)
artık hamur açmadan gül tatlısı yapabileceğiz çok hoş,sevgiler....
Ablacım ismine yakışır şahane bir baklava olmuş
ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler
süper görünüyor ellerine sağlık
ablacım ellerine sağlık.oldukça lezzetli görünüyor.sevgiler ablama
ablacım ellerine sağlık bayram için yapılabilecekler listeme girdi görüşemiyoruz inşallah iyisindir sevgiyle kucaklıyorum...
Gülüm baklava ne kadar güzel gözüküyor, sanki çıtır çıtır gibi :) Kuru baklavaları seviyorum.
Sevgiler canım
Yorum Gönder