16 Ara 2010
KURU BAMYA YEMEĞİ
MALZEMELER
50 Gram kuru bamya
1 su bardağı haşlanmış nohut
250 gram kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası( ben yazdan doğrayarak yaptığım domates sularından 3 yemek kaşığı koydum )
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz, pul biber
1 adet limon
YAPILIŞI
Nohutlar akşamdan ıslatılır, sabah haşlanır. Bamyalar bir süzgecin içinde iyice çöpleri ve tüyleri gidene kadar elle hafifçe karıştırılır, kaynayan yarım limon sıktığımız suyla ıslatılıp 2-3 saat bekler.
Sıvı yağ tencerede kızdırılır, etler ilave edilir, etler suyunu çekince yemeklik doğradığımız soğanlar eklenir, birlikte kavrulur, salçalar ilave edilip biraz kavrulduktan sonra , sıcak su, yarım limon suyu, tuz ve pul biber koyulur, Bamyalar katılır pişmeye bırakılır, pişmeye yakın haşlanmış nohutlarda ilave edilir on dakika kadar birlikte pişirilip ateşten alınır.NOT: NOHUT İLAVE ETMEDENDE PİŞİRİLE BİLİNİR BU ADANALI BİR ARKADAŞIMIN BİR TARİFİ( ADANA YÖRESİ)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
18 yorum:
KURULARIN TAM ZAMANI:)YARIN BEN DE DOLABI KARIŞTIRAYIM:))
ŞİFA OLSUN SEVGİLER
Canım ablam hayırlı cumalar elleri
ne sağlık bayılırım öpüyorum koca
man...
banyayı çok severim bu gün bizde de var:)))
ellerine sağlık nefis görünüyor
selam Gül hanımcığım
hayırlı cumalar bamya yemeğin nefis olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun
hatim bloğuma uğrayıp cüzünü alabilirsin hazırladım
sağlıcakla kal
ablacım ellerine sağlık nefis olmuş annemde yapar çok severim bende sevgiyle kal
Görüntüye bayıldım nefiss olmuş ellerinize sağlık...
Sevgiler...
ellerine sağlıkcanım nefis görünüyor.
bamyayı çok severim ellerinize sağlık.
Annecigimde cok yapardi ,burda kurusu yok konserve var oda lezetli olmuyor
Ellerine saglik ablacim saglikli beeketli bir hafta sonu dilerim
kış kendini gösterince kışlıklar arz-ı endam etmeye başladı gülcüğüm . valide sultanım pek sever, afiyet olsun canım.
Her zaman ki gibi insanın yüreğine dokunan yorumlarınızla beni mutlu ettiğiniz gibi kızım da bu yorumu okuyunca çok mutlu olacaktır.. sevgi ve saygıyla.. size de iyi hafta sonları diliyorum..
AYYYYY...GÜL ABLAAAMMM...
NASIL ÖZLEDİM NASIL SEVERİM Bİ BİLSEN.
BU SENE ALMADIM EVE.
MUTLAKA ALMAM LAZIM,YAPMAM LAZIM.
ŞİİFA KAYNAĞI BU YEMEK İNAN BANA.
ELLERİNE SAĞLIK.NASIL DA LEZİZ DURUYO...
SEVGİLER VE CİCİ HAFTASONLARI ABLALARIN GÜL'Ü
Gül ablacim ellerine saglik enfes dopdolu kis yemegi olmus, afiyetler olsun...güzel bir haftasonu diliyorum,sevgilerle.
Kuru sebzeler daha tatlı oluyor değil mi ablacığım? Çok leziz görünüyor.Bamyayı pek severim.Ellerine sağlık..
ellerinize sağlık eşim sevmediği için ben pişiremiyorum ama baya özlemişim bamyayı en kısa zamanda kendime yapıyım bari bloğunuzu ilk ziyaretim hepsi birbirinde güzel ablacım banada beklerim SELAMETLE...
Hem de etli, nohutlu. Bir de bol ekşili olursa çok severim çok.
Ellerine sağlık arkadaşım. Çok güzel olmuş.
Sevgiler.
Merhabalar Gülcügüm, sagolasin var olasin.
Bende sizlere cok tesekkür ediyorum, bu güzel dostlugunuz icin, iyki varsiniz canim.
Bamya yemeginde harika olmus, bende bamyayi cok sevenlerdenim. Hele bamyaynin mini mini olmasi harika, senin elinden de nefis olmus, sevgiler...
ay olsa da yesem şimdi o kadar çok severim ki bamyayı.bir ip dizip kurutmuştum bir bakayım ben de pişireyim iyi oldu hatırlatman canım.elelrine sağlık..
Yorum Gönder