28 Mar 2011

ÇİKOLATALI MAKARONLAR



BENDE MAKARON YAPTIM TARİFİ SEVGİLİ
BİZİM PASTANE ZİNNUR'DAN
MALZEMELER
2 Yumurta akı
50 gram badem unu ( ben fındık kulandım)
100 gram pudra şekeri
5 kaşık şeker
3 kaşık kakao
KREMASI
113 gram bitter çikolata (evde olmadığı için ben yarısını damla çikolata ile yaptım )
1/2 su bardağı krema
3 kaşık tereyağ
YAPILIŞI
Yumurtalar bir gün buzdolabında ağzı açık olarak bekletilir,dolaptan çıkartılıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir.Önce kremasını hazırlamak gerekiyor, krema ateşe konulup kaynama noktasına gelince ateşten alınıp küçük doğradığımız çikolatalar ilave edilerek karıştırılıp iyice erimesi sağlanır, biraz soğuyunca tereyağ ilave edilir, pürüzsüz bir krema elde edilir kenarda bekler.
Badem unu, pudra şekeri ve kakao birlikte  rondada iyice un haline getirilip elekten veya tel süzgeçten  geçirilir.  Yumurtalar mikserle iyice çırpılır,5 kaşık şeker azar azar ilave edilir,2 dakika kadar  çırpılır  hazırladığımız kuru malzemelerin yarısı ilave edilir, karıştırılır diğer yarısıda ilave edilerek iyice karışması sağlanır, krema torbasına kaşıkla doldurularak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye 2 şer santim ara ile 2,5- 3 santim büyüklüğünde sıkılır, tepsi masaya vurdurularak oluşan tepeciklerin düzelmesi sağlanır, düzelmezse elimizle hafifçe üzerlerine bastırarak düzeltilir en az bir saat bekletilir, üstlerinin kabuk tutması gerekiyor 1 saat sonra ısıtılmış 175 derecedeki fırında 10 veya 12 dakika pişirilir. Soğuyunca hazırladığımız kremadan 1 tatlı kaşığı aralarına konularak yapıştırılır buz dolabında bir gece bekletilip ertesi gün servise hazır hale gelir .   

14 yorum:

Unknown dedi ki...

ooooo Gül hanımcığım bunlar ne güzel olmuş böyle daha önce hiç denememiştim nefis görünüyorlar bol çikolatalı da üstelik ellerine sağlık
afiyet olsun
sevgiler

Unknown dedi ki...

Ablam harikasın ben daha cesaret edemedim makaron yapmaya enfes olmuşlar olsada yesem ellerin dert görmesin öpüyorum.

Unknown dedi ki...

bende denemek istiyorum makaron ellerine sağlık canım.

Nehir Butik Pasta dedi ki...

ooo makaronlar süper olmuş
ellerine sağlık arkadaşım

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık benim de niyetinde olup da cesaret edemediğim tatlılardan biri ama yapmayı çok istiyorum.Sizinkiler harika görünüyor sevgiler...

Adsız dedi ki...

Ooooooffff diyorum başka da bişey demiyorum.Bunlardan ben de isterim arkadaşım.Hususi bunları yemeyeğe sana gelicem tamam mı güzelcim :))
Ağzım sulandı valla.Resimlere daha fazla bakamam.Kaçıyorum ;p
Cevver

mutfagabuyrun dedi ki...

harika olmuş bunlar arkadaşım.offf.şimdi olsa nasılda yerdim.ellerine sağlık.öpüyorum.

Dilek Mutfakta dedi ki...

çok şükür ablacım mahkeme kararıyyla kapatılmıştır yazısı yok artık bloglarda yorum yazmayı bile özlemişim:))) ellerine sağlık makaronların harika görünüyor cesaretinden dolayı kutluyorum ve de öpüyorum seni,sevgiler..

Ferkay dedi ki...

Oyoyyy çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık Ergülüm.
Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Bu ne güzel bir görüntüdür böyle..
Nasıl canım çekti anlatamam.
Harika görünüyorlar.
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Harika olmus makaronlar, nefis eteklenmis... Ellerine, kollarina saglik canim arkadasim benim... Ne kadar zevkli degil mi, onlari kabarirken seyretmek.... Ben özellikle firinin basinda otururum makaron yapacagim zaman, sirf onlarin kabarislarini görebileyim diye... Canim benim, bana kurabiyeler ile ilgili detay sormussun... Ne anlatmami istersin, seker hamuru hazirlanisini mi, veya.... Istersen bana mail atabilirsin sormak istedigin özel birsey varsa... Sevgilerimle, hayirli aksamlar diliyorum...

Zerrin dedi ki...

Makaron yapmaya cesaret edemeyenlerdenım.tebrıkler ellerıne saglık cok basarılı gorunuyor.

sarımutfak-hande dedi ki...

ımmm nefis olmuşlar ellerine sağlık canım

Unknown dedi ki...

MACARONLARIN HİÇTE KOLAY YAPILMADIĞINI OKUMUŞTUM BİR KAÇ YERDEN.AMA SİZİNKİLER HARİKA GÖRÜNÜYORLAR.ELLERİNİZE SAĞLIK ABLACIM..
SEVGİLERİMLE..