5 Adet kabak
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
2 adet domates
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi veya 1 adet limon suyu
1 su bardağ haşlanmış nohut
1 su bardağı su
Tuz, pulbiber, Kurunane
YAPILIŞI
Tencereye zeytin yağ konulur, yemeklik doğradığımız Soğan , ilave edilir kabaklar yarım ay şeklinde doğranıp soğanların üzerlerine yerleştirilir, domateslerin kabuklarını soyup kabakların üzerlerine dizilir, haşlanmış nohut, tuz, pulbiber, şeker, sarımsak ve sulandırdığımız biber salçasıda ilave edilir en kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirilir. .İsteğe göre 1 yemek kaşı nar ekşisi veya 1 limon suyu eklenerek ateşen alınır, soğuyunca üzerine kuru nane serperek servis yapılır.
5 yorum:
Daha önce hiç duymamıştım ben bu yemeği çok değişik ve güzel geldi...Güzel paylaşıma çok teşekkürler...
Sevgiler...
ablacım ellerine sağlık şahane olmuş
afiyet bal olsun
Sevgiler
Ellerine sağlık tam yaz günleri için çok güzel.En kısa sürede denemek isterim doğrusu.Ellerine sağlık.Bu arada çok geçmiş olsun.En kısa sürede şifalar dilerim arkadaşım.Güzel günlerde görüşmek üzere kendine iyi bak e mi?
Bu arada yazmayı unuttum ben cevver.Tekrar iyi günler canım :))
Eline sağlık ablam,hayırlı tatiller.
Yorum Gönder