25 May 2012
LOKMA
500 gram un
1/2 paket yaş maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 fiske tuz
ŞERBETİ
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1/2 limon suyu
YAPILIŞI
Mayanın bir su bardağı ılık su ve şeker ile karıştırılıp kabarması beklenir. Unun ortası açılır maya ve ılık su ilave edilerek akışkan bir hamur yapılır, mayalanması beklenir. Mayalanan hamur sol elimizle bir miktar alınır kaşık sağ elimizde hamurdan küçük parçalar alınıp kızgın yağa bırakılır, kızaran lokmalar kaynatılıp soğutulan şerbete atılır, biri iki sefer karıştırılıp şerbetten süzgeçle alınıp servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
Ablacım ellerine sağlık hayırlı cu
malar öpüyorum.
çok güzel bayılrım lokmaya şerbetsizde harika kahvaltıda hmmmmm :) elinize sağlık
ellerine sağlık arkadaşım lokmaya bayılırırm en sevdiğim tatlıdır ama çok sık yapamıyorum diabetim olduğu için ama sizinlilerden dayanamadım yedim:)
Merhaba,
Lokmalarınız şahane olmuş,ellerinize sağlık.Sevgiler:)
lokmalar çıtır çıtır görünüyor ellerinize sağlık sevgiler
ellerine sağlk nefis görünüyor;)
tazeyken çıtır çıtır bayılırım,ellerine sağlık canım...
CANIM ABLAM ELLERİNE SAĞLIK ALDIM TABAĞI
:)
CANIM ABLACIĞIM ELLERİN DERT GÖRMESİN....HARİKA..
Yorum Gönder