23 Haz 2012

PİRİNÇLİ TAVUK YEMEĞİ

100_6903


MALZEMELER
Tavuk eti( arzuya göre but veya göğüs eti)
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
tuz, karabiber
2 kaşık sıvı yağ
YAPILIŞI
Tavuk haşlanır, soğan yemeklik doğranıp sıvı yağda kavrulur, pirinçler ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Haşladığımız tavuğun suyu  ve tuz  ilave edilip pişmeye bırakılır.Haşladığımız tavuk etleri pişen yemeğimize ilave edilir, servis yaparken  karabiber serpilip servis yapılır.
not: yemek pişirip bekletilmeden servis yapılmalı sulu olduğu için pirinçler şişiyor suyunu çekip görüntü ve lezzet farklı oluyor. lezzetli ve kolay bir yemek

7 yorum:

Canan Demirbağ dedi ki...

Değişik bir yemek olmuş ellerinize sağlık..

mutfagabuyrun dedi ki...

yemek çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Baharcicegi dedi ki...

yaz icin hafif lezzetli bir yemek olmus eline saglik Ablacim

Dilekhaniminmutfagi dedi ki...

faklı bir tarif ben de bunun içine soğuk yoğurtla karıştırıyorum o da güzel oluyor iyi geceler ablacım:))

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM HARİKA OLMUŞ...

yemek tarifleri dedi ki...

elinize saglık tavuk olan herseye varım

Endüstriyel Mutfak dedi ki...

Ellerinize ve emeğinize sağlık, çok zahmet ederek hazırlamışsınız. paylaşım için teşekkürler..