|
MALZEMELER 1kilo taze barbunya 2 adet havuç 1 adet soğan 2 adet domates 1tatlı kaşığı biber salçası Yarım çay bardağı zeytin yağı 3-4 diş sarımsak 1 çay kaşığı toz şeker tuz üzerine maydanoz YAPILIŞI Barbunya ayıklanıp yıkanır ,kaynayan 3 su bardağı suya atılıp pişmeya bırakılır.Diğer tarafta soğan yemeklik doğranır havuçlar yarım ay şeklinde doğranır, sarımsaklar doğranır hep birlikte zeytin yağında kavrulur, rendelediğimiz domates ve salça ilave edilp bir milktar daha kavrulur tuzu ve şekeri katılıp kaynamakta olan barbunyalara ilave edilerek barbunyalar iyice yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakılıt |
MALZEMELER
Üzeri için
150 gram ceviz
100 gram toz şeker (1/2 su bardağı )
72 gram un ( yarım su bardağında biraz fazla )
60 gram tereyağ
2 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket vanilya
KEKİ
300 gram un (2,5 su bardağı)
2 adet iri yumurta
200 gram toz şeker( 1 su bardağı)
250 gram yoğurt (1 su bardağı yoğurt)
Yarım çay kaşığı tuz
125 gram yumuşak tereyağ oda ısısında
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI
Bir kapta dövülmüş ceviz, tereyağ, toz şeker, un ve diğer malzemeleri katıp karıştırıyoruz.
Kek için yumuşak tereyağı ile toz şekeri mikserle çırpıyoruz teker teker yumurtaları ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz, yoğurdu ilave ederek bir miktar daha çırpıyoruz , un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu katıp tahta kaşıkla karıştırıyoruz, katı bir hamur oluyor. Baton kalıbımızı yağlıyoruz kekin yarısını kalıba boşaltıyoruz, cevizli karışımın yarısını kekin üzerine döküyoruz, kalan keki harcın üzerine döküp kalan harcımızıda kekin üzerine döküp 180 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakıyoruz.
|
Resim yazısı ekle |
http://dogada.blogspot.com/2012/08/bulgurlukiymali-borek.html
|
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı incir
1/2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
KREMASI
2 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı nışasta
1 litre süt
50 gram margarin
1 paket krem şanti
YAPILIŞI
U n ve kabartma tozunu eliyoruz içine tarçın ve dövülmüş cevizi küp küp doğradığımız inciri ilave ediyoruz . Yumurtaları 1 su bardağı şekerle boza kıvamına gelene kadar iyice çırpıp kuru malzemelere ilave ederek tahta kaşıkla karıştırıp bir borcama veya tepsiye döküyoruz 170 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz .Kreması için kuru malzemeleri eleyip karıştırıyoruz içine 1 litre sütü yavaş yavaş ilave ederek ocağın üzerinde devamlı karıştırarak pişiriyoruz.Margarini katıp erimesini bekleyip ateşten alıyoruz , içine krem şantiyi katıp mikserle çırpıyoruz ,soğuyan kekimizin üzerine sıcak krema dökülecek üzerine hindistan cevizi dökülerek servise hazırlanacak |
http://dogada.blogspot.com/2011/03/katmer-poaca.html
6 yorum:
herşey harika ablacımm:) ne kadar şirin bir masa:)
emeklerine sağlık..
,sevgiler..
ablacim bu nasil güzel zarif bir masa böyle , hersey özenle hazirlanmis hepsi birbirinden lezzetli
Emeklerine ellerine saglik
ah hangi kareye methiyeler dizsem bilemedim..
içimi açtım ergülcüğüm..
ellerine emeklerine sağlık..
harkuladesin her zaman..
Bloğunuza bayıldım....Bana da beklerim
Ellerinize saglık cok sık ve cici bir masa yalnız tarifleri bulamadım ben yardımcı olurmusunuz arkadaslar teşekkürler emeginize saglik
sevgili arkadaşım isminizi yazsaydınız size nasıl hitab edeceğimi bilemedim güzel yorumunuza çok teşekkürler tariflerin bir kısmının linklerini tariflerin altına yazdım üzerlerine tıklayınca tariflerin olduğu sayfaya yönlenirsiniz bir kısmını da altlarına yazdım noksanlarıda en kısa zamanda yazacağım malum bayram işlerimin yoğunluğundan bu kadarını şimdilik yazıyorum çünkü bloğun içinde araştırmadan olmuyor tane tarifin içinde sevgiler
Yorum Gönder