2,5 su bardağı un
yarım paket margarin
2 yumurta
3 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı toz fındık ,
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
MANTOLAMAK İÇİN
İrmik
ŞERBETİ
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
Karıştırma kabına yumurtaları ve oda ısısındaki margarini koyup unu, irmiği, fındığı, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip yoğuruyoruz . Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle parmak şekli veriyoruz.( ben içlerinede dövülmüş fındık koydum )bir kabın içerisine irmiğ koyup hazırladığımız hamurları irmiğe bulayıp yağlanmış tepsiye dizip 170 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz hamurlar pişerken şerbeti kaynatıp hazırlıyoruz,şerbet ılınınca pişen sıcak tatlının üzerine döküp üzerine bir tepsi kapatıp şerbeti çekmesini bekliyoruz .not Oktay ustanın nefis bir tatlı tarifi
7 yorum:
Hımm bayılırım ellerinize sağlık nefis ;)
Aman aman o parmakları yerim ben...
Ellerine sağlık canım...
çok seviyorum bu tatlıyı canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
Ablacım çok severim uzun zamandır yap
mamıştım ellerine sağlık öpüyorum.
elinize sağlık nefis görünüyor denemek lazım mutlaka :)
tatlıya dayanamam asla hele böyle enfes olanlarına nefisler ellerinize sağlık
Çok severim bu tatlıyı..
Ellerine sağlık ablacım.
Yorum Gönder