4 adet enginar
1 su bardağı pirinç
1 adet kurusoğan
1 yemek kaşığı kuş üzümü
Maydanoz, nane, dereotu,
Tuz, karabiber,pulbiber, dolma baharı,
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
1 tatlı kaşığı şeker
yarım limon
YAPILIŞI
Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat ıslatıyoruz.Soğanları küçük küçük doğruyoruz,iyice yıkayıp süzdüğümüz pirinci ilave edip En son olarak baharatları ,şekeri, maydonozu, dereotu, naneyi ve sıvıyağı ekleyip ,Enginarları yıkayıp limonladıktan sonra içlerindeki tüyleri çıkartıp dış yapraklarınınn bir kısmını atıyoruz,yapraklarının açılması için masaya vurarak açılmasını sğlıyoruz ,hazırladğımız içten doldurupı üzerine yarım limon suyu ,2 çorba kaşığı halis zeytinyağı 1bardak sıcak suyu ve az tuzu karıştırıp döküyoruz .Üzerine bir tabak kapatıp kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişiriyoruz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder