MALZEMELER
500 Gram dana bonfile veya kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
5-6 adet yeşil biber
3 adet domates
tuz,karabiber,pulbiber
2 kaşık sıvıyağ
1 adet kırmızıbiber
GARNİTÜRÜ
5-6 Adet patates
1 adet domates
yeşilbiber
tuz,sıvıyağ
YAPILIŞI
Etlerimizi kuşbaşı doğrayıp teflon veya seramik tencereye koyup suyunu çekene kadar soteliyoruz,Yemeklik doğradığımız soğanı, yeşilbiber, kırmızı biber ve sıvı yağı katıp kavuruyoruz, kabuklarını soyduğumuz domatesleri ve baharatlerını ilave edip pişmeye bırakıyoruz,yağlı kağıtları uygun ölçüde kesip pişen kebabımızı paylaştırıp sarıyoruz200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirip yanında fırında kızarttığımız patates ve haşlanmış bezelye ile servis yapıyoruz .
GARNİTÜRÜ
Domatesi dilimleyip biber lerle birlikte pişen kebabımıın üzerine yerleştirip fırının sıcağında servise kadar bekletiyoruz .Patatesleri soyup iri doğruyoruz tuz ve sıvıyağ ile iyice harmanlayıp yağlı kağıt serili tepside hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Bezelyeleri haşlıyoruz ,KEBABIMIZLA BİRLİKTE SRVİS YAPIYORUZ.
5 yorum:
ellerine sağlık hafifçe tam yaz yemeği olmuş sevgiler..
çok güzel ve şık bir sunum olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
CANIM ELİNE SAĞLIK ÇOK SEVERİM.
iştah açıcı bir sunum, ellerinize sağlık
görüntü, sunum hepsi mükemmel lezzet de garantili :) eline sağlık
Yorum Gönder